Τώρα είναι η ώρα της δράσης

Αγαπητοί συνάδελφοι του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σας είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης η δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά και ότι χρειάζεται μια δυνατό και γραπτό ΟΧΙ ως απόφαση του ΠΣ. Εσείς στη συνεδρίαση της Χίου (Νοέμβριος 2019) καταψηφίσατε την πρότασή μου. Σας είχα πει ότι στα αιτήματα πρέπει να μπει η απόσυρση του νόμου 4540/18 που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά. Εσείς αρνηθήκατε.
Προχωρήσατε σε κινητοποιήσεις χάδι στην κυβέρνηση πιστεύοντας ότι συνομιλείτε με ανθρώπους λογικούς και όχι ιδεοληπτικούς που δεν ενδιαφέρονται για τις ζωές νησιωτών και εγκλείστων και ακούγατε επιχειρήματα οικονομικής συναλλαγής χωρίς να τα καταγγείλετε την ίδια στιγμή.
Όταν μια κυβέρνηση προχωρεί σε αντιδημοκρατικές επιτάξεις, ήρθε η ώρα να αφήσουμε την (μικρό) πολιτική. Ας θυμηθούμε τα λόγια του Ρήγα «όταν η διοίκηση αθετεί, καταφρονεί τ δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάνει τότε ο λαός επανάσταση και να τιμωρήσει τους τυράννους είναι το πλέον ιερό από όλα τα δίκαια του». Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και το Άρθρο 120 παρ 4 του Συντάγματος.

Στράτος Γεωργούλας
Επικεφαλής περιφερειακής παράταξης Β. Αιγαίου «ο Άλλος Δρόμος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου