"Να σταματήσουμε τις αντιπροσφυγικές πολιτικές και την φασιστική απειλή"

Όλοι το Σάββατο 22/2/2020 στις 12:00 στα Κεντρικά Λύκεια

Να σταματήσουμε τις αντιπροσφυγικές πολιτικές και την φασιστική απειλή

Η τοπική επιτροπή Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το δημοκρατικό λαό του νησιού να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φλεβάρη στις 12.00 το μεσημέρι στα Κεντρικά Λύκεια στη Μυτιλήνη. Όλοι μαζί να δώσουμε ηχηρή απάντηση στις αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ε.Ε. - Ελληνικών κυβερνήσεων και στην φασιστική απειλή.

Οι κάτοικοι της Λέσβου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τα θύματα των πολέμων, της περιβαλλοντικής καταστροφής και της φτώχειας. Μαζί θα αγωνιστούμε για ένα κοινό καλύτερο μέλλον, για να μην κατασκευαστεί νέα μεγάλη φυλακή που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για να κλείσει το κολαστήριο της Μόριας που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλπ).
Οι αντιπροσφυγικές πολιτικές είναι η κύρια αιτία ενίσχυσης και ανάπτυξης της φασιστικής απειλής στην Λέσβο και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η Περιφερειακή Αρχή του Βορείου Αιγαίου και οι δημοτικοί άρχοντες με την ρητορική του μίσους που αναπτύσσουν ανοίγουν το δρόμο στα τάγματα εφόδου στην Μόρια κι άλλου.
Η Τ.Ε.  Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζεται για:
Ø  Τερματισμό της εμπλοκής της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και στην παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.  Κλείσιμο όλων των βάσεων.
Ø  Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Ø  Άμεση νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και μεταναστών. Ίσα εργασιακά, πολιτικά, κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες ανεξαρτήτως εθνικότητας. Παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους το επιθυμούν.
Ø  Ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και μέσα στη χώρα. Όχι στον γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά.
Ø  Να κλείσουν η Μόρια, η ΒΙΑΛ το Βαθύ και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα.
Ø  Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με τα ΚΥΤ για το σύνολο των ζημιών που έχουν υποστεί ως σήμερα.
Ø  Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών είτε ανοιχτού, είτε κλειστού τύπου.
Ø  Διαμονή των προσφύγων μέσα στις πόλεις σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής, με ίσα δικαιώματα σε εργασία, μόρφωση, υγεία κλπ.
Ø  Να ακυρωθεί στην πράξη η κυβερνητική απόφαση για την δημιουργία των κλειστών κέντρων, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να ανακληθούν οι επιτάξεις εκτάσεων γης που προορίζονται για την δημιουργία των νέων κολαστηρίων για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου