Μηνυτήρια αναφορά κατά της βίας των ΜΑΤ στη Λέσβο

Συνολικά 19 δικηγόροι από την πόλη της Μυτιλήνης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα άνευ προηγουμένου επεισόδια και την απρόκλητη αστυνομική βία από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Μπορεί τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν σε Λέσβο και Χίο για να ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις και να περιφρουρήσουν τις περιοχές εργασιών για δημιουργία κλειστών δομών να αποχωρούν από τα νησιά σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές που η συμπεριφορά τους τις τελευταίες ημέρες κατά νησιωτών ήταν ανάρμοστη.

Για το λόγο αυτό, συνολικά 19 δικηγόροι από την πόλη της Μυτιλήνης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα άνευ προηγουμένου επεισόδια και την απρόκλητη αστυνομική βία από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, «επαρκέστατα στοιχεία αποδεικνύουν πλήρως ότι άνδρες των αρχών, που εκ του νόμου είναι επιφορτισμένοι να τηρούν την έννομη τάξη και να προστατεύουν τον πολίτη και τον κοινωνικό ιστό, φέρουν ανυπολόγιστα βαριά ευθύνη για την πρόκληση ΧΑΟΥΣ στη Λέσβο, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα και την αγανάκτηση του συνόλου των πολιτών της Λέσβου. Ένστολοι, ενήργησαν προβαίνοντας συλλογικά και συστηματικά σε πλείστες όσες εγκληματικές πράξεις».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου