Μηταράκης: Φεύγουν συνολικά 10.000 από τα νησιά το πρώτο τρίμηνο

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: “Φεύγουν συνολικά 10.000 από τα νησιά το πρώτο τρίμηνο, εντός Μαρτίου όσοι έχουν λάβει άσυλο, όσοι ήρθαν το 2018 και οι παράνομα αφιχθέντες από 1η Μαρτίου.
Πολύ σημαντική η συμφωνία των τεσσάρων παρατάξεων χθες στο Δήμο Σιντικής, δείχνει ότι στα δύσκολα οι Έλληνες βάζουμε πλάτη”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μηταράκης είχε αναφέρει ότι “στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε δύο-τρεις μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές... Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα... Έχουν πάρει ήδη άσυλο και είναι σε δομές με παροχές 11.200 άτομα. Αυτά κόβονται μέσα στο Μάρτιο”.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου