Μεταναστευτικό: Στα δύο χωρισμένη η Λέσβος - Σύνορα μεταξύ των δήμων

Την απόφαση να κλείσει τα σύνορά του με τον δήμο Δυτικής Λέσβου έλαβε ο δήμος Μυτιλήνης, έπειτα από σύσκεψη η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στην κοινότητα Μόριας παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και του Προέδρου της Μόριας Γιάννη Μαστρογιάννη.Το σκεπτικό της απόφασης για το κλείσιμο των συνόρων είναι το να μην μεταβαίνουν στη Μόρια οι μετανάστες που φθάνουν στη Δυτική Λέσβο.


Η πρώτη αντίδραση από τη Νίκη Τσιριγώτη

Σε δήλωσή της, η Νίκη Τσιριγώτη, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης, σημειώνει: "Πληροφορούμαστε ότι από τους Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη και τον κυβερνητικό βουλευτή του νησιού μας παίρνονται αποφάσεις και μπαίνουν σε ισχύ. Απαιτούμε εδώ και σήμερα τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, του μόνου αρμόδιου να παίρνει αποφάσεις. Εκτός και αν έχουμε χούντα που το κατάργησε».

Το σχόλιο του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου

"Καραγκιοζηλίκια των άφαντων όταν το νησί δεχόταν επίθεση. Μπλόκο (!) στους Λάμπρου Μύλους από τα παλικάρια της φακής. Γελάνε και τα ΜΑΤ. Εκτός αν είναι στα πλαίσια των εκδηλώσεων του καρναβαλιού.

Δηλώσεις δημάρχου Μυτιλήνης και Χ. Αθανάσιου

Τα σύνορα του Δήμου Μυτιλήνης κλείνει με δήλωση του ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης «έτσι ώστε μετανάστες, οι οποίοι θα μπουν στο νησί από σημεία που δεν ανήκουν στο Δήμο Μυτιλήνης να μην καταλήγουν στο ΚΥΤ της Μόριας το οποίο βέβαια δεν αντέχει άλλο».

Όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Κύτελης «στο ΚΥΣΕΑ το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα, ζητάμε να σταλούν δύο πλοία, έτσι ώστε 5.000 αιτούντες άσυλο να φύγουν αμέσως από το νησί για να αποσυμφορηθεί το ΚΥΤ. Επίσης ο κ. Κύτελης ζητά δύο πλοία «πάνω στα οποία θα γίνεται η ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου».

Και κατέληξε ο κ. Κύτελης: «Είμαστε διατεθειμένοι με όποιο κόστος, να διαφυλάξουμε τους πολίτες και την κανονικότητα του Δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Μυτιλήνης να αντέξει άλλο τη φιλοξενία του συνόλου των μεταναστών στο νησί».

Με παρέμβασή του στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος «ζήτησε επιτακτικά την άμεση αποστολή δύο τουλάχιστον πλοίων για την άρση του επικείμενου αδιεξόδου».
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου