Η κυβερνητική –συστημική επιχείρηση στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου επιδεινώνει το αντιδραστικό πολιτικό κλίμα στη χώρα

Η κυβερνητική –συστημική επιχείρηση στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου ως «απάντηση» στη λεγόμενη «ασύμμετρη απειλή» επιδεινώνει ακόμα περισσότερο και με πολλούς τρόπους το αντιδραστικό πολιτικό κλίμα στη χώρα.
Με εργαλείο την αντιδραστική  υστερία ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενισχύεται ο εθνικισμός και ο λαός καλείται να κάνει «πρόβες πολέμου». Το βάθεμα της αβύσσου για τα δικαιώματα και τις ελπίδες για ζωή των ξεριζωμένων, αξιοποιείται για να διαταχθεί η χώρα ακόμα πιο βολικά στους σχεδιασμούς των Αμερικανονατοϊκών και στις αντιδραστικές τυχοδιωκτικές βλέψεις της αστικής τάξης. Φόντο και πηγή των εξελίξεων αυτών ήταν και παραμένει η  επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για όλους τους λαούς της περιοχής. Η συσσώρευση πολεμικών δυνάμεων, αντιθέσεων και ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη, στη ματωμένη Μ. Ανατολή, στα κομματιασμένα Βαλκάνια και στην εξαιρετικά ταραγμένη Α. Μεσόγειο 
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και για να υπηρετηθεί η ανάγκη ο λαός και η νεολαία της χώρας να σταθούν και να παλέψουν ενάντια τους, το ΚΚΕ(μ-λ) με την έκδοση αφίσας και προκήρυξης, αναπτύσσει πανελλαδική πολιτική εξόρμηση με κεντρικό σύνθημα «Πάλη για το δικαίωμα όλων στη ζωή- Μαζί με τους λαούς και τους ξεριζωμένους- Ενάντια σε φασισμό, πόλεμο, ιμπεριαλισμό» . Μια εξόρμηση που έχει στόχο την μαζική κινηματική ενεργοποίηση λαού και νεολαίας σε αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση. Την προβολή της ανάγκης αλληλεγγύης και διεκδίκησης των πολιτικών, κοινωνικών εργασιακών δικαιωμάτων των προσφύγων/μεταναστών. Την ανάδειξη της ανάγκης φιλίας και κοινής πάλης ιδιαίτερα με τον τούρκικο λαό και ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο κλιμάκωσης του αντιδραστικού ανταγωνισμού των αστικών τάξεων των δύο χωρών που βρίσκεται κάτω από την διεύθυνση και διαιτησία των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εξόρμησης,  πρώτες κινηματικές πρωτοβουλίες που θα συμμετέχει και θα στηρίξει το ΚΚΕ(μ-λ) είναι:
Στη Μυτιλήνη το Σάββατο 14/3, στη συγκέντρωση και πορεία στις 11πμ στην πλατεία Σαπφούς, με προσυγκέντρωση στις 10.30πμ στο Δημοτικό Θέατρο. Την ίδια μέρα στις 6.30μμ διοργανώνεται πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στην πόλη της Μυτιλήνης, στο καφέ «Ναυάγιο». Ενώ την επόμενη μέρα, Κυριακή 15/3, θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε χωριά της Λέσβου.
Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 15/3, στη συγκέντρωση και πορεία στις 1μμ στο Αναγνωστήριο.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία αυτών των περιοχών να συμμετέχουν μαζικά στις παραπάνω κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις. Καλούμε συνολικά το λαό και τη νεολαία της χώρας μας, να σταθεί απέναντι στην πολιτική μετατροπής της χώρας σε αμερικανονατοϊκή βάση, απέναντι στα εθνικιστικά κηρύγματα του συστήματος, απέναντι στο μαζικό έγκλημα σε βάρος του δικαιώματος στην ίδια τη ζωή των ξεριζωμένων. Με αυτήν την πάλη μαζί με τους λαούς και τους ξεριζωμένους μπορεί να αποτρέψει τους κινδύνους που μας απειλούν! Σε αυτή την πάλη ενάντια στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, βρίσκεται η προοπτική να πάρει ο λαός τις τύχες της ζωής του και της  χώρας στα χέρια του!
Αθήνα 10-03-20   
Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου