ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Μ.ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΓΙΑ ΠΝΠ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μεγάλη πρόκληση να επαναφέρει προς συζήτηση μια απόφαση που επιχείρησε να επιβάλει το προηγούμενο διάστημα διά πυρός και σιδήρου μετατρέποντας τα νησιά σε εμπόλεμη ζώνη, χαρακτήρισε την ΠΝΠ της κυβέρνησης για την επίταξη χώρων για τη δημιουργία κέντρων-φυλακών στα νησιά η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα. Πρόσθεσε πως είναι πρόκληση, επίσης, σε μια περίοδο που οι λειτουργίες της Βουλής έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τις προθεσμίες για να νομιμοποιήσει με φαστ τρακ διαδικασίες αποφάσεις που απέτυχε να εφαρμόσει γιατί βρήκε απέναντί της σύσσωμο το λαό των νησιών, ο οποίος έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θέλει τα νησιά να μετατραπούν σε απέραντες φυλακές της ΕΕ.

Η Μαρία Κομνηνάκα κατήγγειλε την προσκόλληση και της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης στον εγκλωβισμό που επιβάλλει η ΕΕ με τον Κανονισμό του Δουβλίνου που είχαν ψηφίσει όλα τα κόμματα -εκτός του ΚΚΕ- αλλά και με τη συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ.

Κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το όργιο καταστολής των ΜΑΤ, αλλά και την ανοχή της στα φαινόμενα παρακρατικών ομάδων που έδρασαν στην περιοχή σχεδόν υπό το βλέμμα της Αστυνομίας.

Επισήμανε ότι είναι εμπαιγμός εκ μέρους της κυβέρνησης, την ώρα που επικαλείται ως πρόσχημα για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φυλακών την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και τον κίνδυνο του κορονοϊού, να αδειάζει τους χώρους μαζικών συναθροίσεων, αλλά να αρνείται να απεγκλωβίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά.

Ο οργανωμένος μαζικός απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών είναι η λύση του προβλήματος, επισήμανε η Μ. Κομνηνάκα, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του ΚΚΕ για μεταφορά σε ανθρώπινες ανοιχτές δομές φιλοξενίας και με γρήγορες διαδικασίες να προχωρήσει η μετεγκατάστασή τους στις χώρες προορισμού τους. Με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ να οργανωθούν δομές εξέτασης των αιτήσεων ασύλου στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και την Ελλάδα και από εκεί με ασφάλεια να μεταφέρονται στις χώρες προορισμού τους.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών να οργανώσουν τον αγώνα τους, στρέφοντας τα πυρά στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Να απομονώσουν τον αντιδραστικό εθνικισμό και την καταστολή που κρύβουν τον πραγματικό ένοχο μετατοπίζοντας το πρόβλημα στους ξεριζωμένους όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των δήθεν ανοιχτών συνόρων που αθωώνει την τουρκική αστική τάξη, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Ομοψυχία και συμμαχία να έχει ο λαός μέσα στους αγώνες του κόντρα στις αστικές κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς του εταίρους, κατέληξε η Μ. Κομνηνάκα.

https://www.youtube.com/watch?v=CCOVg_iWrfg&feature=emb_logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου