Αντιπροσωπία της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ συναντήθηκε με την Διοικήτρια του ΚΥ Μυτιλήνης και με το Διοικητή του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου

Αντιπροσωπία της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ συναντήθηκε με την Διοικήτρια του ΚΥ Μυτιλήνης καθώς επίσης και με το Διοικητή του «Βοστάνειου»   Νοσοκομείου.
Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε αναδείχτηκαν, για άλλη μια φορά,  τα χρόνια προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε έλλειψη μόνιμου Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και οι ελλείψεις υγειονομικού υλικού.

Μπροστά δε στο έκτακτο φαινόμενο του Κορονοϊού οι ελλείψεις αυτές γίνονται ακόμα μεγαλύτερες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΚΥ Μυτιλήνης δεν υπάρχει οικίσκος και οι προσερχόμενοι ύποπτοι για κορονοϊό συναθροίζονται έξω από το ΚΥ όπου εκεί είναι και το νοσηλευτικό προσωπικό που τους ταξινομεί ανάλογα με το ιστορικό τους και τους παραπέμπει στο γιατρό που χρειάζονται, με ό,τι συνέπειες επιφέρει αυτή η απαράδεκτη διαδικασία.
Η αντιπροσωπία  απαίτησε να βρεθεί οικίσκος, ακόμα και αν χρειαστεί να νοικιαστεί από το Δήμο Μυτιλήνης,  ή την Περιφέρεια. Στο Νοσοκομείο αλλά και στο ΚΥ απαιτήθηκε πρώτα πρώτα να παρθούν μέτρα για το ευάλωτο νοσηλευτικό προσωπικό, με άδειες και ότι άλλο είναι απαραίτητο ώστε να μην εκτεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους. Να προσληφτεί το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας και επειδή το νησί μας αυτή την περίοδο φιλοξενεί πολλές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να δοθούν έξτρα κίνητρα για να υπάρξει ανταπόκριση.
Μυτιλήνη 13 Μάρτη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου