ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΣΕ ΔΟΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ

Την περιοδεία της, στο νησί μας το Σαββατοκύριακο έκλεισε η βουλευτής, επικεφαλής κλιμακίου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ,  με την επίσκεψή της στην αποτεφρωμένη δομή εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εκεί συνάντησε τον Διοικητή κ. Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο.
Σε ερώτηση που του έγινε από τη βουλευτή αν έχει βγει κάποιο πόρισμα για τη φωτιά στη δομή εκείνος της απάντησε ότι αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα και ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Η βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία της, γιατί, σε συνδυασμό με άλλα περιστατικά που εξελίσσονται αυτές τις μέρες στο νησί φανερώνουν την ύπαρξη σχεδίου ακροδεξιών ομάδων  που ενδεχομένως ενισχύθηκε με την παρουσία μελών του Γερμανικού ναζιστικού κόμματος. 
Το Σάββατο βράδυ στην Αγία Παρασκευή και την Κυριακή το πρωί στην Αγιάσο, το κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής περιόδευσε στα δυό χωριά με τον Ριζοσπάστη και την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του Κόμματος για το προσφυγικό.
Οι κάτοικοι, με τους οποίους μίλησε η βουλευτής, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο νησί μας, την προηγούμενη βδομάδα, από την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει την περιοχή Καβακλί, για τη δημιουργία μιας τεράστιας κλειστής φυλακής που θα εγκλώβιζε πρόσφυγες και μετανάστες και την αποστολή των ΜΑΤ για να το πετύχει. Ακόμα εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τις ακροδεξιές ομάδες ντόπιων και ξένων, που με την ανοχή της κυβέρνησης πήραν στα χέρια τους το νόμο και χτύπαγαν εργαζόμενους στις ΜΚΟ και δημοσιογράφους για να σπείρουν φόβο και τρομοκρατία. Αναφέρθηκαν ακόμα στο μεγάλο πρόβλημα  τους που είναι οι τιμές των αγροτικών προϊόντων που βρίσκονται σε εξευτελιστικά επίπεδα αλλά η κυβέρνηση κωφεύει.
Η βουλευτής αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί, τη μεταφορά τους, σε ανθρώπινες δομές, στην ενδοχώρα, εκεί να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου, να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα και να φύγουν στις χώρες προορισμού τους. Τόνισε δε πως αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα θα έπρεπε να αποσύρει την υπογραφή της και από τη συμφωνία του Δουβλίνου και από τη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση και είναι η αιτία που κρατά φυλακισμένους τόσες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στη χώρα μας γενικά. Τους επεσήμανε ακόμα ότι αυτοί που επιβάλουν τον εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας ΕΕ,ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, είναι οι ίδιοι που κάνουν πλάτες στην επιθετικότητα της  Τουρκίας και ενισχύουν τη διάλυση των χωρών και τον ξεριζωμό των λαών.
Έγινε, δε, από όλους αποδεκτό ότι αν για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες και γενικά τα λαϊκά στρώματα υπάρχει τέτοια δυναμική, μαζική αγωνιστική απάντηση τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου