Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης:τοποθέτηση στο πρώτο θέμα στη διαπεριφοράς συνεδρίαση της 3ης Απριλίου 2020

Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, κυρίες και κύριοι σύμβουλοι,
Οι έκτακτες συνθήκες που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, με τεράστιες επιπτώσεις, εκτός των άλλων, στο εισόδημα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και αγροτών, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών μας, καθιστούν αναγκαίο και επείγον να παρθούν από το δήμο μας μια σειρά μέτρα για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους δήμους.

Προς αυτή τη κατεύθυνση ψηφίζουμε την πρόταση της δημοτικής αρχής για απαλλαγή από τα τέλη χρήσης παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου και ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία διεκόπη υποχρεωτικά, αν και θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει εκ νέου με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς και να αποφασίσει – συμπεριλάβει στην απόφασή του και τα παρακάτω:
Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους.
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ανέργων, αλλά και για όσο χρόνο διαρκούν τα μέτρα και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που μπορεί να μην έχει ανασταλεί ή διακοπεί επίσημα η λειτουργία του επαγγέλματός τους αλλά στην πραγματικότητα αδυνατούν να δουλέψουν και δεν δουλεύουν λόγω των συνθηκών (μηχανικοί, δικηγόροι κλπ).
Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Άμεση μείωση των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών καθώς και την άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΛ σε όλους τους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας, στους συνταξιούχους, στα λαϊκά νοικοκυριά.
Εξασφάλιση των αποδοχών όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει τυχόν ανασταλεί ή θα ανασταλεί λειτουργία τους.
Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του δήμου σε όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης για τους εργάτες καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων.
Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους. Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αυτό που παραμένουν απλήρωτοι για τρίτο μήνα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Ως παράταξη επιμένουμε στο αίτημα για γενναία χρηματοδότηση του Δήμου. Να αυξηθεί τώρα η χρηματοδότησή του από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Έτσι, θα μπορέσει ο δήμος να λειτουργήσει και να στηρίξει τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες.
Καλή δύναμη και υγεία σε όλους! Με την ελπίδα και την ευχή η ατομική ευθύνη που επιδεικνύον οι δημότες μας να συνδυαστεί με τη συλλογική κρατική ευθύνη και η κυβέρνηση να στελεχώσει εδώ και τώρα τις δημόσιες δομές υγείας, να προχωρήσει σε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, τα αγροτικά ιατρεία και το ΕΚΑΒ, και παράλληλα να προβεί στον οργανωμένο μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί μας, χωρίς την εγκληματική εμμονή της στην υπάρχουσα κατάσταση. Εμείς πάντως θα παλεύουμε και θα φωνάζουμε γι’ αυτό.
Μυτιλήνη 3 Απριλίου 2020
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης
Βαλάκος Παναγιώτης
Κόμβος Ευστράτιος
Τσιριγώτη Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου