Στο Ίδρυμα Θεοχαράκη 37 έργα του Θεόφιλου

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως κατόπιν αιτήματος της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού με ομόφωνη απόφαση χαρακτηρίστηκαν πριν λίγες μέρες απο το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων συν τοις άλλοις και τα 86 έργα του Θεοφιλου που βρίσκονται στο Μουσείο μας στη Βαρειά ως κινητά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτό έχει ως πρακτικό αποτέλεσμα τα εν λόγω έργα να μπορούν να μεταφερθούν και να εκτεθούν και να γίνουν γνωστά ανά τον κόσμο.Βραχυπρόθεσμα με πρωτοβουλία μας επετεύχθη η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Θεοχαρακη .Με εισήγηση μας επικυρώθηκε απ το Δημοτικό Συμβούλιο η από κοινού απόφαση μας ., φέτος από Νοέμβριο 2020 έως Ιανουάριο 2021 να φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα 37 έργα του Θεόφιλου επί δυο μήνες. Φυσικά με όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και ασφάλεια. Την έκθεση θα εγκαινιάσουν η πολιτική και πνευματική ηγεσία της χώρας., ενώ επί δυο μήνες θα προβάλλεται από το Ίδρυμα ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ της Λέσβου.. στο κοινό της Αθήνας και όχι μόνο. Θα ακολουθήσει κοινό Δελτίο τύπου .
ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΠΊΤΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΏΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ με τη βοήθεια του Θεού.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

(Η φωτογραφία είναι από τη συνάντηση στις 29 Νοεμβρίου 2019 του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακίρη με τον Τάκη Μαυρωτά, Διευθυντή Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου