7 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα Δράσης για τη Δημόσια Υγεία

Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, που ήδη έχει δείξει τις συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών. Οι προηγούμενες και οι νυν κυβερνητικές αποφάσεις που αποδυνάμωναν μέρα με τη μέρα το ΕΣΥ, ήταν προφανές πως κάποια στιγμή θα γύριζαν ως μπούμερανγκ στις κυβερνήσεις, αλλά με κύρια θύματα τα λαϊκά στρώματα και τις ευπαθείς ομάδες. Η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και μνημονίων θα επιστρέψει τα βάρη αυτής της κρίσης στον εργαζόμενο λαό και στη στρατιά ανέργων της χώρας.

Στα δημόσια νοσοκομεία η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με ελλείψεις τόσο σε Ιατρικό όσο και σε Υγειονομικό προσωπικό, κρεβάτια ΜΕΘ αλλά ακόμα και σε μέσα ατομικής προστασίας.

Οι Ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όλο αυτό το διάστημα έχουν σταθεί όρθιοι και συνεχίζουν τον αγώνα για να μην καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ήρθε η στιγμή η κυβέρνηση και η πολιτεία να υλοποιήσει τα δικά της καθήκοντα προς το εργατικό προσωπικό των δομών υγείας, τις καθαρίστριες, τους τεχνικούς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά να επιδίδεται στη δωρεά εκατομμυρίων στους ιδιωτικούς ομίλους υγείας και ενημέρωσης της χώρας, για να μας τρέφουν με το αφήγημα της "ατομική ευθύνη" αγνοώντας τις ευθύνες των κυβερνώντων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
-ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ
-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
-ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ TEST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ
-ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
-ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
-ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Μυτιλήνη, 6/4/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου