Λαική Συσπείρωση Μυτιλήνης:ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες στις οποίες ζούμε έχουν αναδείξει μια σειρά προβλήματα και ελλείψεις σε πολλούς τομείς, με την κυβέρνηση στο όνομα της ατομικής ευθύνης να φορτώνει τα προβλήματα στους ίδιους τους πολίτες και εν προκειμένω στον τομέα της εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές.


Έχουμε επίγνωση ότι μόνο η ζωντανή παρουσία στο σχολείο μαθητών και εκπαιδευτικών μπορεί να συμβάλει ομαλά στη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Από αυτή την άποψη θεωρούμε την εκπαίδευση εξ αποστάσεως ως ένα προσωρινό έκτακτο μέτρο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ζωντανή σχέση του σχολείου. Οι αδυναμίες της όμως δεν μπορούν να μετακυλύονται πάλι στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, που ήδη μετρά ανέργους, απολυμένους, απλήρωτους.
Προσφάτως πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι η δημοτική αρχή Μυτιλήνης προέβη στην παράδοση τάμπλετ σε δύο σχολεία του δήμου μας για να δοθούν σε μαθητές που έχουν ανάγκη.
Πλην όμως οι ανάγκες δυστυχώς εντοπίζονται σε πολύ μεγαλύτερο εύρος μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών σε όλο το Δήμο, στην πόλη και στα χωριά, που δε διαθέτουν τα μέσα για να ανταποκριθούν, ώστε επιβάλλεται και ζητάμε άμεσα, σήμερα κιόλας, να ξεκινήσει η καταγραφή των ελλείψεων και των αναγκών και με ευθύνη του δήμου να εφοδιαστούν με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (τάμπλετ, κάμερα κλπ) όσα σπίτια μαθητών δεν διαθέτουν, με παράλληλη μέριμνα για σύνδεση στο διαδίκτυο.
Έτσι τότε θα εξασφαλιστεί ισότιμη συμμετοχή για όλους στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, τουλάχιστον από υλικοτεχνική υποδομή.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Βαλάκος Παναγιώτης
Κόμβος Ευστράτιος
Τσιριγώτη Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου