Νοσοκομείο Μυτιλήνης:γνωστοποιούνται οι ενέργειες που θα λαμβάνουν χώρα σε περιπτώσεις διακομιδών-νοσηλείας Γυναικολογικών-Μαιευτικών περιστατικών,

Στα πλαίσια της διαρκούς επικαιροποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου του νοσοκομείου μας για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19 και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες του νησιού μας, γνωστοποιούνται οι  ενέργειες που θα λαμβάνουν χώρα σε περιπτώσεις διακομιδών-νοσηλείας Γυναικολογικών-Μαιευτικών περιστατικών, όπως παρακάτω:

Το ΕΚΑΒ στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας,  θα ειδοποιεί εγκαίρως την κλινική ότι πρόκειται να μεταφέρει ασθενή με γυναικολογικά-μαιευτικά προβλήματα το οποίο χρήζει αντιμετώπισης ως κρούσμα (ύποπτο-πιθανό-επιβεβαιωμένο) Covid-19, καθώς και για την πιθανή ώρα άφιξης και το είδος του προβλήματος-κρούσματος.
Ανάλογα με το είδος του προβλήματος καθορίζεται ο χώρος εξέτασης αλλά και ο χώρος στάθμευσης του ασθενοφόρου που θα παραδώσει την ασθενή. Δηλαδή:
Στο Μαιευτήριο θα οδηγούνται όλες οι εγκυμονούσες 3ου τριμήνου κυήσεως όπου και θα   αντιμετωπίζονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μαιευτηρίου για περιστατικά covid 19. Tο ασθενοφόρο θα σταθμεύει έξω από την είσοδο του Μαιευτικού Ιατρείου.
Όλα τα υπόλοιπα περιστατικά (γυναικολογικά περιστατικά, επαπειλούμενες κυήσεις 1ου και 2ου τριμήνου) θα μεταφέρονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των ΤΕΠ (δωμάτιο μόνωσης)  και θα εξετάζονται από το προσωπικό του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Τμήματος. Το θα ασθενοφόρο θα σταθμεύει στην είσοδο ΤΕΠ.
Στη συνέχεια όλα τα ύποπτα αλλά και επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 θα νοσηλεύονται στην Α΄ Παθολογική κλινική και η νοσηλεία θα διενεργείται από το προσωπικό του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Τμήματος. Τα περιστατικά για τα οποία θα λαμβάνεται επιβεβαιωμένο αρνητικό εργαστηριακό αποτέλεσμα θα μεταφέρονται και θα συνεχίζουν τη νοσηλεία τους στο Μαιευτικό-Γυναικολογικό τμήμα.
Βασική προτεραιότητα μας παραμένει η αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών αλλά και η αποφυγή της διασποράς - μετάδοσης του ιού Covid-19. Στον αγώνα αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης η κοινωνία του νησιού μας  θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Διοίκηση και το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου μας είναι σε ετοιμότητα με άρτιο σχεδιασμό και οργάνωση. Όλοι οι συμπολίτες μας καλούνται να συμμετέχουν στον κοινό αγώνα διασφάλισης του πολύτιμου αγαθού της υγείας με ατομική και κοινωνική ευθύνη τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου