ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ:Κινητοποίηση 12/5/2020

«Γίνε κι εσύ κρίκος της αλυσίδας του αγώνα...»

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα και στα αιτήματα όλων των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού. Η πλειονότητα των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους του πολιτισμού και σε όλες τις ειδικότητες έχουν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα και δεν ξέρουν πότε θα ξαναδουλέψουνε.

Με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων οι χώροι που εργάζονται εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί και όπως φαίνεται ο κόσμος της Τέχνης θα είναι από τους τελευταίους που θα γυρίσει στην "κανονική" λειτουργία. Η τελευταία αμοιβή για τους περισσότερους ήταν το Φλεβάρη και η επόμενη πιθανά να είναι το 2021.

Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι του χώρου αδυνατούνε να επιβιώσουνε.

Από την πρώτη στιγμή τα Σωματεία επεσήμαναν στην Κυβέρνηση την ανάγκη μέτρων που θα εξασφαλίζουν την επιβίωση όλων, την ανάγκη να λάβει υπόψη της τη φύση της καλλιτεχνικής εργασίας. Η Κυβέρνηση αρνείται συστηματικά να μιλήσει ακόμα και τηλεφωνικά στους εκπροσώπους των σωματείων και προχωρά σε προπαγανδιστικού τύπου εξαγγελίες που μιλούν για δήθεν επίλυση των προβλημάτων τους. Να σταματήσουν τώρα η κοροϊδία, οι επικοινωνιακοί τακτικισμοί της Κυβέρνησης και να απαντήσει στα αιτήματα των πολιτιστικών φορέων.

Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους, τα καλλιτεχνικά σωματεία, τους εργαζόμενους της τέχνης και του πολιτισμού οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες παράγουν έργο και τέχνη στο νησί μας, να συμμετάσχουν, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις κτλ) στην συμβολική κινητοποίηση την Τρίτη στις 12 Μάη στις 19.00 στην Πλατεία Σαπφούς.


                                                                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου