Δίπλα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους η Ανταρσία στο Αιγαίο

Κεντρικός στόχος της Ανταρσίας στο Αιγαίο είναι η στήριξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Αυτή την διακηρυγμένη θέση μας την κάνουμε πράξη από τη συγκρότηση μας ως περιφερειακή κίνηση ως σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό την προηγούμενη εβδομάδα, στις 28/4 μέρα δράσης της ΟΕΝΓΕ, μέλη της Ανταρσίας στο Αιγαίο μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Μανάβη στήριξαν την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

 Επίσης μέλη της Ανταρσίας στο Αιγαίο βρέθηκαν δίπλα στους απεργούς εργαζομένους της Υπηρεσίας Ασύλου στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στις 29/4, διεκδικώντας να ακυρωθούν οι απολύσεις συναδέλφων τους και να μην περάσει το νέο αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση της Ν.Δ.. Τέλος την 1η Μάη τα μέλη της Ανταρσία στο Αιγαίο συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη και το Καρλόβασι της Σάμου.
Παράλληλα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 29/4 ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης υπερψήφισε ψηφίσματα με τα οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ομόφωνα στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στην υπηρεσία ασύλου, καλεί την κυβέρνηση να μην άρει την προστασία της πρώτης κατοικία και δηλώνει την αντίθεση του στις διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Χίου που αγωνίστηκαν ενάντια στα κλειστά κέντρα κράτησης για τους πρόσφυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου