Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β.Αιγαίου

Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 19 Μάη
13.30 μμ στην Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης Β Αιγαίου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Αντί η κυβέρνηση να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας, αντί να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του κλάδου για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, φέρνει με τον νέο νόμο περαιτέρω χτύπημα και στους αναπληρωτές με συγκεκριμένες διατάξεις.

Πολλοί αναπληρωτές θα πεταχτούν στην ανεργία, καθώς προβλέπεται:
Αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και καθιέρωση του ελάχιστου αριθμού των 20 μαθητών ανά τάξη στα 7θέσια και πάνω Δημοτικά και των 16 στα 2θέσια και πάνω Νηπιαγωγεία. Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις τάξεων θα φέρουν και κατάργηση θέσεων που καλύπτουν οι αναπληρωτές.
Προτεραιότητα στην κάλυψη θέσεων των ειδικών σχολείων, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις θέσεις των τμημάτων ένταξης, παράλληλης στήριξης κλπ.
Προτεραιότητα στην κάλυψη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Αυτό σημαίνει πως θα παραμείνουν και θα αυξηθούν τα κενά στις υπόλοιπες τάξεις και ειδικότητες.
Διετής ή τριετής αποκλεισμός των αναπληρωτών από τους πίνακες σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας.
 Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης έρχονται να χτυπήσουν περαιτέρω τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, προβλέποντας αλλαγές και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
    Επιπλέον, με μια αλαζονική ενέργεια, το Υπουργείο Παιδείας «γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια» τις πάνδημες αντιδράσεις ενάντια στην μετατροπή του μαθήματος σε Big Brother, προχώρησε σε έκδοση Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) (ΦΕΚ 1859-15/5/2020) επικυρώνοντας πλέον τη δυνατότητα να μπαίνουν κάμερες στις τάξεις με σκοπό την on – line αναμετάδοση του μαθήματος!
   Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης, πέρα του ότι παραπέμπει σε μετατροπή της τάξης σε reality show και προτρέπει να διαπαιδαγωγήσουμε τους μαθητές μας να συνηθίζουν στην παρακολούθηση, αν εφαρμοστεί εμπεριέχει εκτός των άλλων και κίνδυνο για παραπέρα μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών. Αξιοποιώντας την τηλεκπαίδευση προσπαθούν με έναν σπάρο να πιάσουν πολλά τρυγόνια!
     Ακόμα και η αναφορά για on line μετάδοση του μαθήματος μόνο κατά την παράδοση και όχι κατά την εξέταση μόνο ως αστείο μπορεί να ακουστεί. Η παιδαγωγική επιστήμη γυρίζει δεκαετίες πίσω.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα!
  Δε θα τους αφήσουμε ανενόχλητους να στοιβάξουν τους μαθητές μας σε 26αρια τμήματα, να χτυπήσουν τα μορφωτικά δικαιώματά τους, να καταστρατηγούν αυτονόητες παιδαγωγικές  ελευθερίες και ταυτόχρονα να απολύσουν χιλιάδες από μας, αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα στήριξής μας.
     Το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
Να αποσυρθεί η κατάπτυστη τροπολογία για τις κάμερες μέσα στο σχολειό!
Το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία να μην κατατεθεί στη Βουλή,
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Μέτρα ουσιαστικής υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία!

Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 19 Μάη
13.30 μμ στην Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης Β Αιγαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου