"Έχουμε αποστείλει στην Δημοτική Αρχή ένα κατάλογο μέτρων ανακούφισης για τους επαγγελματίες"

Έχουμε αποστείλει στην Δημοτική Αρχή ένα κατάλογο μέτρων ανακούφισης για τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις τουρισμού, καταστημάτων εστίασης κλπ., προκειμένου να ψηφιστούν από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων και να εφαρμοστούν - αυτά τουλάχιστον που η υλοποίησή τους εξαρτάται από τον Δήμο μας.

Δυστυχώς όμως μας πληροφόρησε όμως η Δημοτική Αρχή, Δημοτικοί Σύμβουλοι (προφανώς της πλειοψηφίας) αρνήθηκαν τη συζήτηση των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, με την δικαιολογία ότι «και εμείς θα τα κάναμε και τα «παραπέμπουμε» στις υπηρεσίες προκειμένου να τα επεξεργαστούν» απέτρεψαν μια ομόφωνη έκφραση της πολιτικής βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, να σταθεί αταλάντευτα και χωρίς εκπτώσεις στο πλευρό των επαγγελματιών και των εργαζομένων που εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και από την βιωσιμότητά τους. Είναι κρίμα γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει ομοφωνία, τι σημαίνει πολιτική βούληση, τι σημαίνει αποφασιστικότητα.
Επανερχόμενοι, επιμένοντας δίνουμε έμφαση στη δυνατότητα τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων σε υπαίθριους χώρους από τους καταστηματάρχες καφέ και εστίασης, αφού από 1ης Ιουνίου ισχύει το μέτρο περιορισμού για τους εσωτερικούς χώρους λόγω κορονοϊού. Σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας και στα χωριά με την συναίνεση, την ευθύνη και την αρωγή αποκλειστικά των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, οι μαγαζάτορες θα πρέπει να έχουν αυτή την ευχέρεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Τηρουμένων των συνθηκών, τυπικές διαδικασίες νομιμοποίησης τέτοιων δραστηριοτήτων, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και αυτό που προέχει είναι η ομόφωνη και συναινετική έκφραση πολιτικής βούλησης από το σύνολο του αυτοδιοικητικού κόσμου του νησιού. Κάνοντας ειδική αναφορά για την περιοχή Λαδάδικα Μυτιλήνης, η άτυπη και δοκιμαστική λειτουργία των μαγαζιών με αυτό τον τρόπο πριν 2 χρόνια, λειτούργησε υποδειγματικά αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις - και για το αισθητικό αποτέλεσμα- σε ντόπιους και τουρίστες και μπορεί να επαναληφθεί και φέτος.
Σεβόμενοι τις ανασφάλειες των κατοίκων της περιοχής, προτείνουμε να μείνει ανοιχτός ο δρόμος σύνδεσης της προκυμαίας με την Κουλμπάρα (οδός Χίου) και οι καταστηματάρχες της περιοχής κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων να αφήνουν διαδρόμους για τους πεζούς.
Η μελέτη που αφορά την περιοχή, με τις αλλαγές χρήσης υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις πεζοδρομήσεις πρέπει να ολοκληρωθεί νομιμοποιώντας το όλο εγχείρημα, αλλά ως τότε με αποφασιστικότητα για φέτος υπερασπιζόμαστε όλοι μαζί τη λειτουργία του, τους μαγαζάτορες και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Για την ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»
Αστυρακάκης Κωνσταντίνος
Ψωμάς Αστίδης Θεόδωρος
Κατζανός Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου