Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, για την ανάγκη στήριξης των εποχικών παντοπωλείω

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, για την ανάγκη στήριξης των εποχικών παντοπωλείων και μίνι μάρκετ, που λειτουργούν στις τουριστικές περιοχές.


Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, "τα καταστήματα αυτά τυπικά εντάσσονται στους ΚΑΔ για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων με 12μηνη λειτουργία. Ωστόσο, λόγω των συνεπειών της πανδημίας covid19 στον τουρισμό, τα εποχικά μίνι-μάρκετ παραμένουν αυτή τη στιγμή κλειστά με προοπτική οριστικού λουκέτου και χωρίς καμία οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση, όπως έχουν άλλες επιχειρήσεις που υπέστησαν πλήγμα από τα μέτρα περιορισμού.

Καθώς πρόκειται κατά κανόνα για μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με τις οποίες συντηρούνται τοπικές κοινότητες ανά την Ελλάδα, η παράλειψή τους από τα μέτρα στήριξης είναι άδικη και το κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων θα έχει σοβαρές κοινωνικές συνέπειες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πώς σκοπεύει να συνδράμει τα εποχικά παντοπωλεία και να αποτρέψει τις επικείμενες χρεοκοπίες;"

Την ερώτηση συνυπέγραψαν άλλοι 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

6/5/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου