ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ: Υπουργείο και Α.Σ.Ε.Π. παίζουν παιχνίδια με τα πτυχία των Αγγλικών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Υπουργείο και Α.Σ.Ε.Π.  παίζουν  παιχνίδια με τα πτυχία των Αγγλικών στις πλάτες των αναπληρωτών!
 Αρκετοί αναπληρωτές το τελευταίο διάστημα είδαν τα πτυχία των Αγγλικών ,που εδώ και τόσο καιρό είχαν καταθέσει στο φάκελό τους στον ΟΠΣΥΔ και αναγνωρίζονταν κανονικά, πλέον να απο-επικυρώνονται  και να μην φαίνονται στο φάκελό τους. Πρόκειται για πτυχία Αγγλικών που δεν ήταν στην “περιβόητη” λίστα της πρόσκλησης του ΑΣΕΠ 3ΕΑ για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και για τους πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.


Τα πτυχία αυτά περάστηκαν στον ΟΠΣΥΔ από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ως «άλλο πιστοποιητικό», ωστόσο, όπως ενημερωθήκαμε, «από-επικυρώθηκαν» από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, καθώς κρίνει ότι τα κριτήρια της γνησιότητας του πτυχίου θα πρέπει να αναγνωριστούν απευθείας από το ΑΣΕΠ. Διαφορετική άποψη ωστόσο έχει το ΑΣΕΠ, καθώς έπειτα από επικοινωνία, παρέπεμψε στο Υπουργείο Παιδείας «λόγω αρμοδιότητας». Σε εκείνο που συμφώνησαν Υπουργείο και ΑΣΕΠ είναι πως μοναδική «λύση» για να βρει το δίκιο του ένας υποψήφιος, είναι η ένσταση στο σύστημα του ΑΣΕΠ, κάτι που φυσικά δεν εξασφαλίζει ότι κάποιος θα δικαιωθεί.

 Για την ιστορία, υπήρχαν πτυχία γλωσσομάθειας που αναγνωρίζονταν από το ΑΣΕΠ το 2007, έπειτα από χρόνια ο ΑΣΕΠ σταματά να τα περιλαμβάνει στις προκηρύξεις, ωστόσο η κατάθεση του πτυχίου γίνεται μαζί με συνοδευτικό έγγραφο από το Βρετανικό Συμβούλιο. Στην προκήρυξη 1ΓΕ/2019 αναφέρεται: «Πιστοποιητικά άλλα, πλην των ανωτέρω, προκειμένου να αξιολογηθούν για την απόδειξη της γνώσης της αγγλικής γλώσσας πρέπει να συνοδεύονται από: (i) βεβαίωση του φορέα που το εξέδωσε ότι τόσο ο φορέας όσο και το συγκεκριμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι πιστοποιημένα από την αρμόδια προς τούτο εθνική αρχή (ii) βεβαίωση του αρμοδίου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα (σε περίπτωση μη υπάρξεως φορέα πιστοποίησης ή αναγνώρισης), ότι το προσκομιζόμενο πιστοποιητικό είναι αποδεκτό σε δημόσιες υπηρεσίες της οικείας χώρας ως έγκυρο αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας, σε αντίστοιχο επίπεδο».

 Εφόσον λοιπόν η κατάθεση του πιστοποιητικού γίνεται με αυτές τις προϋποθέσεις, ποιος είναι ο λόγος που το Υπουργείο πετάει το μπαλάκι στο ΑΣΕΠ και το αντίθετο;

 Απαιτούμε το Υπουργείο να πάψει να κρύβεται πίσω από το ΑΣΕΠ και να δώσει λύση στο πρόβλημα  που επιτείνει την αγωνία σε αρκετούς αναπληρωτές, οι οποίοι έχουν κάνει και ένταση στο ΑΣΕΠ για το ίδιο θέμα σε σχέση με την προκήρυξη 3ΕΑ, καθώς ούτε εκεί αναγνωρίστηκαν τα μόρια των πτυχίων των Αγγλικών.


Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

 Η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ(ν.4589) για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών που πετσοκόβει τα δικαιώματά μας, ακυρώνει όλους τους κόπους μας, τσακίζοντας την προϋπηρεσία. Μας κρατάει “ομήρους” σε ένα αέναο κυνήγι μεταπτυχιακών, σεμιναρίων και πτυχίων ξένων γλωσσών, κοιτώντας μας στην τσέπη για να μας αρπάξουν και το τελευταίο ευρώ. Με το νέο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, πολλοί από εμάς θα οδηγηθούμε στην ανεργία, με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων που φέρνει,  θα τιμωρηθούμε με διετή ή τριετή αποκλεισμό, εάν για προσωπικούς λόγους, δεν αναλάβουμε υπηρεσία.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στις ΓΣ και στα συλλαλητήρια των επόμενων ημερών και διεκδικούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση:

     Να δώσει λύση στο πρόβλημα, αναγνωρίζοντας κανονικά τα πτυχία Αγγλικών, εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
    Κατάργηση του νόμου 4589 του Γαβρόγλου.
    Το Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία να μην κατατεθεί προς ψήφιση.
    Καμία απόλυση αναπληρωτή στις 21 Ιουνίου.
    Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και πρόσληψη όλου το αναγκαίου προσωπικού για να λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας.
    Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου