ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ- ΜΥΡΣΙΝΙΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου και Αντιπρόεδρο του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ (INSULEUR) Βαγγέλη Μυρσινιά και τους δύο αντιπροέδρους Παναγιώτη Τατάκη και Παρασκευά Φραντζέσκο είχε σήμερα στη Μυτιλήνη η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τον νησιώτη επιχειρηματία και εν γένει την επιμελητηριακή κοινότητα στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του COVID-19.
Η κα. Καλογήρου χαρακτήρισε καθοριστική για την επανεκκίνηση της οικονομίας των νησιών τη στήριξη των επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με τα νησιωτικά Επιμελητήρια της χώρας και τους εν γένει παραγωγικούς φορείς συνδιαμορφώθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στα νησιά.
Το σχέδιο του νόμου πλαισίου για τη νέα Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο που θεσμοθετεί τις πολιτικές αυτές, όπως ενημέρωσε η κα. Καλογήρου, έχει ήδη συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε να προωθηθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου