Επιπλέον πόροι και διάρκεια για το Κέντρο Κοινότητας Λέσβου

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου είναι δικαιούχος της Ευρωπαϊκής Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ» με αρχικό προϋπολογισμό 599.280,00 €.Με την από 22-4-2020 2η Τροποποίηση της Πράξης αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου κατά 650.760,00 € και διαμορφώθηκε στο ποσό των 1.250.040,00 €, ενώ διευρύνθηκε επίσης η διάρκεια της μέχρι και την 31-12-2023.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, λειτουργεί το διευρυμένο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής 71, όπου σε συνεργασία με τα τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των ΟΤΑ της Λέσβου, επιλαμβάνονται όλων των θεμάτων ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων πληθυσμού, ενώ πραγματοποιούν καθημερινά τον κύριο όγκο αιτήσεων για την παροχή επιδομάτων όπως:

- Επίδομα Γέννησης
- Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
- Επίδομα Στέγασης
- Προνοιακά Επιδόματα
- Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βαρβαγιάννης Δημήτριος, «οι δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας με δεδομένα τα πολλά και πολλαπλά προβλήματα που έχει σήμερα η Ελληνική Κοινωνία. Καθημερινά προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε Ευρωπαϊκό ή Εθνικό πόρο προκειμένου να ανακουφίσουμε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ συμβάλλει αισθητά προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που αναγνωρίζεται από τους ωφελουμένους, αφού έχουν βρει την κατάλληλη στήριξη από το προσωπικό του κέντρου, που αποτελείται από διοικητικούς υπαλλήλους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικό, νομικό, και διαπολιτισμικό μεσολαβητή».

Η εξασφάλιση λοιπόν πόρων, καθώς και η «διεύρυνση της χρονικής διάρκειας», όπως χαρακτηριστικά είπε, μας κάνει πιο αισιόδοξους ότι οι δράσεις αυτές έχουν όλα τα εχέγγυα να είναι επιτυχείς.

Η χρηματοδότηση είναι σταδιακή και λαμβάνει χώρα ανάλογα την εξέλιξη της Πράξης.

Ήδη από 14-7-2020 εκταμιεύτηκε η πρώτη δόση μετά από την αύξηση του προϋπολογισμού, η οποία δόση είναι 195.228,00 € και έρχεται να καλύψει την απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου