Στην Βουλή από τον Γιάννη Μπουρνού τα ΕΛΤΑ και το Κ.Υ Πλωμαριου

Δύο ερωτήσεις για την πρώτη σε πληθυσμό κωμόπολη της Λέσβου, το Πλωμάρι, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Η πρώτη ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, αναφέρεται στους επικουρικούς εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, το οποίο εξυπηρετεί υγειονομικά το νότιο τμήμα του νησιού της Λέσβου και στο οποίο υπάγονται δέκα ιατρεία των κοινοτήτων της περιοχής, ο Γιάννης Μπουρνούς ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας του επικουρικού προσωπικού, που λήγουν τους προσεχείς μήνες, καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού για τη μόνιμη πρόσληψη προσωπικού στο Κ.Υ. Πλωμαρίου με μοριοδότηση της εμπειρίας ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων, που άλλωστε καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Την ερώτηση συνυπέγραψαν έντεκα Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η δεύτερη ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού απευθύνεται στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διανομή της αλληλογραφίας των ΕΛΤΑ στο Πλωμάρι. Εδώ και μερικούς μήνες ακολουθείται η πρακτική της διανομής γίνεται μέσω καφενείων με πρόσχημα τα προβλήματα οδοαρίθμησης. Το αποτέλεσμα είναι προφανώς η ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης του Πλωμαρίου, αλλά και η παραβίαση προσωπικών τους δεδομένων.
Ο Γιάννης Μπουρνούς ζητά από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να επιβάλει στη διοίκηση των ΕΛΤΑ την επαναφορά της κανονικής διανομής κατ΄οίκον της αλληλογραφίας στο Πλωμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου