Επιστροφή των Γλυπτών από το Λονδίνο στην Αθήνα ζητούν ευρωβουλευτές - Η επιστολή στον Μπόρις Τζόνσον


Να δώσει το πράσινο φως για την επιστροφή στην Αθήνα των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, καλούν τον Μπόρις Τζόνσον με επιστολή τους ευρωβουλευτές από 12 χώρες.Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα 'i' που έχει δει την επιστολή, οι 30 ευρωβουλευτές από διάφορες παρατάξεις καλούν τον Βρετανό Πρωθυπουργό να αλλάξει τη νομοθεσία ώστε να μπορέσει το Μουσείο να στείλει τα Γλυπτά στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνουν, το Brexit είναι «μια ευκαιρία για την κυβέρνησή σας να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σέβεται την ιστορία του, κοιτάζει προς ένα μέλλον με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση». Μάλιστα καλούν σε επιστροφή των αριστοτεχνημάτων της κλασικής Αθήνας έως τις 25 Μαρτίου 2021, δηλαδή τη 200ή επέτειο της ελληνικής επανάστασης.

Οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές προσθέτουν: «Με τη γνώση και την αγάπη σας για την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία, είμαστε βέβαιοι ότι εκτιμάτε πως ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να επιδιώκει ως μέρος της πολιτιστικής του κληρονομιάς και ταυτότητας - και να το επιδιώκει με θέρμη - να δει επανενωμένα αυτά τα γλυπτά στην Αθήνα, όπου σμιλεύτηκαν, στήθηκαν και τα έβλεπαν για 2.300 από τα τελευταία 2.500 χρόνια».
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου