Παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων έως την 1η Φεβρουαρίου στην Λέσβο


Την παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων έως την 1η Φεβρουαρίου σε συγκεκριμένες περιοχές ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς, όπως είπε, δεν έχει υποχωρήσει το ιικό φορτίο στο επιθυμητό επίπεδο.
Συγκεκριμένα τα μέτρα παρατείνονται στις εξής περιοχές:

- στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό,

- στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, που έχει αυτή τη στιγμή 59 ενεργά κρούσματα και 123 στενές επαφές,

- στον Δήμο Σπάρτης, που έχει 49 ενεργά κρούσματα,

- στον Δήμο Εορδαίας καθώς και στη δημοτική Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης και την Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που έχουν αυτή τη στιγμή 66, 33 και 13 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα.

- στον Δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που έχει 78 ενεργά κρούσματα, και

- στον Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Σχετικά με το Δήμο Αχαρνών, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες γειτονιές του προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς αντί να παρατηρείται μείωση, την τελευταία εβδομάδα υπάρχει αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Χθες για παράδειγμα υπήρχαν 175 ενεργά κρούσματα έναντι 166 πριν από μία εβδομάδα και παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Παράλληλα, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για τον οικισμό Ρομά της δημοτικής ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας από αύριο το πρωί, 23 Ιανουαρίου, στις 6:00 πμ και έως την 1η Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στις περιοχές, όπου αίρονται τα μέτρα από τη Δευτέρα, καθώς το ιικό φορτίο έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτές είναι η τοπική κοινότητα Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων, η τοπική Κοινότητα Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας-Λασιθίου, η Κάλυμνος, η Αργολίδα.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου