ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΣΤΟ Κ ΒΡΑΝΗ


Μετά μεγάλης έκπληξης και λύπης ανάγνωσα το φραστικό παραλήρημα του κ. Ι. Βράνη, ο οποίος μου επιρρίπτει ευθύνες για τη μέχρι τώρα έντιμη συνεργασία μου με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, προεξοφλώντας μάλιστα και το αποτέλεσμα της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οφείλω όμως να υπενθυμίσω στον κ. Βράνη πρωτίστως, ότι μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών προσκλήθηκαν άπαντα τα μέλη του συνδυασμού μας Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο προκειμένου να τους γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να συμπράξω με την παρούσα δημοτική αρχή, την οποία επέλεξε και ανέδειξε ως άξια να αναλάβει τον Δήμο Μυτιλήνης Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των συνδημοτών μας. Αυτή μου η ανακοίνωση έγινε δε πλήρως και ομοφώνως αποδεκτή από τα παρόντα μέλη του συνδυασμού μας.

Δυστυχώς ο κ. Βράνης επέλεξε να απουσιάσει από αυτή τη συνάντηση, προφανώς για λόγους πικρίας, που ο εκλογικός νόμος δεν του επέτρεψε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, αλλά και αργότερα ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τα πεπραγμένα του συνδυασμού μας, αποστασιοποιούμενος από αυτόν μέχρι σήμερα.

Ο δε λόγος που έτεινα χείρα συνεργασίας προς τον νυν Δήμαρχο ήταν γιατί έπρεπε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι δημιουργικά ο Δήμος μας μακριά από τυχόν ίντριγκες και έριδες μεταξύ δημοτικών συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων.

Ο κύριος Βράνης είναι φυσικά ο τελευταίος στον οποίο θα πρέπει να απολογηθώ για τις προσωπικές μου επιλογές, αλλά μιας και μου δίνεται η αφορμή, δηλώνω πως όλα τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά κύριο μέλημά μου ήταν, είναι και θα εξακολουθεί να είναι το συμφέρον του τόπου μας. Αυτό σκοπεύω να πράξω και σήμερα πάνω από συμβούλους, παρατάξεις και συνδυασμούς κι αυτό οφείλει να κάνει κι ο καθένας μας στο μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και αναλόγως της θέσης του.

Κλείνοντας επιθυμώ να υπογραμμίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πως ο κ. Βράνης με τη μέχρι τώρα απρεπή στάση του απέναντι στο συνδυασμό μας έχει θέσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τον εαυτό του εκτός αυτού από δική του υπαιτιότητα και η σημερινή του ξαφνική παρέμβαση ως δήθεν μέλος της παράταξής μας μόνο εύλογες απορίες δημιουργεί ως προς τις προθέσεις του για το... συμφέρον του τόπου. Άραγε που ήταν ο κ. Βράνης όταν ο συνδυασμός

μας συμπεριελάμβανε στο πρόγραμμά του το κλείσιμο της δομής του Καρά Τεπέ; Μήπως απέβλεπε στην προσωπική του προβολή και υποψηφιότητα;

Εν πάσει περιπτώσει, η Λέσβος μας σήμερα είναι που έχει περισσότερο ανάγκη από σύγκλιση απόψεων και ομοψυχία. Έτσι οφείλει να πορεύεται και αυτό είναι που πραγματικά της αξίζει!

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου