Κορονοϊός: Από τέλη Μαΐου θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός - Τι θα ισχύσει με τα ραντεβού το καλοκαίρι

 


Από τα τέλη Μαΐου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

Όπως ανέφερε, ο προγραμματισμός είναι μέχρι τέλος Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω και ακολούθως θα εμβολιαστούν οι πολίτες με νοσήματα αυξημένου κινδύνου, "που ευελπιστούμε να έχει τελειώσει μέχρι τον Μάιο".

Εξήγησε ότι θα ακολουθήσει ο γενικός πληθυσμός και σε εκείνη τη φάση θα αποφασιστεί, εάν θα προτεραιοποιηθούν κάποιες επαγγελματικές ομάδες και συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, πέραν των εκπαιδευτικών.

"Από τέλος Μαΐου θα αρχίσει να εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός και θα έχουμε καλύψει ένα μεγάλο μέρος του εντός του Ιουνίου", τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού πιθανόν να λάβει χώρα το καλοκαίρι, ο κ. Θεμιστοκλέους κλήθηκε να απαντήσει εάν έχει ληφθεί μέριμνα σχετικά με τον προγραμματισμό των ραντεβού, καθώς πολλοί θα κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Απάντησε πως "όχι, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει". Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι "έχετε δει ότι από τον Απρίλιο ξεκινάμε πάνω από 50.000 εμβολιασμούς, ούτε μπορεί να γνωρίζουμε την γεωγραφική κατανομή που θα κινηθούν οι πολίτες κατά τις διακοπές ούτε μπορούμε να προσαρμόσουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με βάση αυτό", είπε.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου