Στην Μυτιλήνη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας.

Μετά τον εταίρο του Ερντογάν, στην κυβέρνηση, και ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «χάρτινη τίγρη», ήρθε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ σε μια μια στιγμή ξεσπάσματος να πει: «Υπάρχει ένας αρχηγός Γενικού Επιτελείου, που είναι πολύ αγενής και έχει κάνει κάποιες ομιλίες πέρα από τα όρια των καλών τρόπων. Θέλουν την Τουρκία από τα 1.950 μέτρα μέχρι τα 10 χιλιόμετρα, παρά τα 40 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Τι είδους λογική είναι αυτή; Όταν λέμε όχι σε αυτό, τότε λένε ότι κλιμακώνουμε την ένταση. Η απειλητική γλώσσα είναι άχρηστη για εμάς. Θέλουμε ειρήνη, διάλογο».

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις για την στρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απάντησε άμεσα…

Με σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων πραγματοποιεί από χθες περιοδεία σε Λέσβο και Χίο. Είναι τα δύο από τα 16 νησιά που «πονάν» τους Τούρκους.

Χθες, ο Στρατηγός Φλώρος, πραγματοποίησε επισκέψεις σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ), στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Στρατηγείο του Σχηματισμού, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα επιχειρησιακά θέματα και τις δραστηριότητες των Μονάδων του. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το 2ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (2ο ΕΤΕΘ), τα Επιτηρητικά Φυλάκια ΜΗΘΥΜΝΑΣ και ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑΣ και την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ που ναυλοχεί στον λιμένα της Μυτιλήνης, όπου και διαπίστωσε το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και την άμεση ετοιμότητα Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών Θητείας ως προς την εκπλήρωση της αποστολής τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη, τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Ελευθέριο Ντουρουντού, κατά τις οποίες μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την περιοχή, με έμφαση στην άριστη σχέση και την συνεργασία του συνόλου των τοπικών φορέων με την 98 ΑΔΤΕ στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων. Τέλος στον λιμένα Μυτιλήνης επισκέφθηκε τα Περιπολικά Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) 050 ΑΡΚΟΙ και 060 ΦΟΥΡΝΟΙ και το ΠΛΣ 115 του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα πληρώματα των οποίων συνεχάρη για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής τους.

Επίσης επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου κ. κ. Ιάκωβο, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Απευθυνόμενος στο στρατιωτικό προσωπικό, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε την προσπάθεια που καταβάλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καθημερινή βάση και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην απόλυτα επιτυχή αντιμετώπιση των προκλητικών υβριδικών και μη απειλών του πρόσφατου παρελθόντος στην περιοχή, όπου ο επαγγελματισμός, η αποφασιστικότητα, η διακλαδικότητα, η ευελιξία, η κοινή δράση και η συνεργασία μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών φορέων ήταν οι βασικοί παράγοντες της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των εμφανιζόμενων καταστάσεων. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για πιστή τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνοδευόταν από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη, καθώς και τον Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ Υποστρατήγο Δημήτριο Τσιπίδη.

 Του Χρήστου Μαζανίτη

ENIKOS.GRΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου