Γιάννης Μπουρνούς: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για το μέλλον των αθλητικών σωματείων - Η αθλητική κοινότητα της γύρισε την πλάτη


Θέμα: Σημεία παρέμβασης του Βουλευτή Ν.Λέσβου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ».Η συζήτηση στη Βουλή για την επικαιροποίηση και αποδοχή του κώδικα κατά της φαρμακοδιέγερσης (doping) του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ, αποτέλεσε μια ακόμα ευκαιρία να αποδομηθεί στο έπακρο μια ακόμα επίπλαστη «επιτυχία» του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και να αναφερθεί η μεγάλη προσπάθεια και το σημαντικότατο έργο της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε αυτό το πεδίο. Ένα έργο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πλήρη εναρμόνιση του νομικού πλαισίου της χώρας μας κατά της φαρμακοδιέγερσης με τους διεθνείς κανόνες, που εκκρεμούσε από το 2012, την νομοθέτηση για την μεταφορά του Εργαστηρίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και την διασφάλιση χρηματοδότησης δύο εκατομμυρίων ευρώ για την ανανέωση του εξοπλισμού του για πρώτη φορά από το 2004.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Ν.Λέσβου στηλίτευσε έντονα την αποδεδειγμένη αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μέλλον των αθλητικών σωματείων, των αθλητών κάθε ηλικίας, των προπονητών τους, του διοικητικού προσωπικού, αλλά και των χιλιάδων γυμναστών και εκατοντάδων ιδιοκτητών γυμναστηρίων, που βιώνουν, ένα χρόνο τώρα, μια δυσοίωνη καθημερινότητα εξαιτίας της ανεπάρκειας και της μνημειώδους, πλέον, ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί οτιδήποτε κρίσιμο.

Περαιτέρω, ο Γιάννης Μπουρνούς αντιπαρέθεσε την αδράνεια της κυβέρνησης για την στήριξη του αθλητισμού και των ανθρώπων που τον απαρτίζουν με την - μάταιη όπως αποδείχθηκε - ενεργητικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση και ο κ. Αυγενάκης για την εγκαθίδρυση στενού κομματικού μηχανισμού, μέσω των αρχαιρεσιών στις αθλητικές ομοσπονδίες, με σειρά ωμών παρεμβάσεων στις διοικήσεις και πληθώρα φωτογραφικών τροπολογιών.

"Όλη αυτή η προσπάθεια σας πήγε χαμένη. Ο χρόνος, όμως που διαθέσατε για αυτήν την απόπειρα, ήταν πολυτιμότατος, καθοριστικότατος και θα αποβεί μοιραίος για τα αθλητικά σωματεία και ερασιτεχνικό αθλητισμό που εγκαταλείψατε. Η αθλητική κοινότητα αντιστάθηκε και κέρδισε. Γύρισε την πλάτη στους αυτόκλητους «σωτήρες» και όψιμους «μεταρρυθμιστές». Όπως θα την γυρίσουν και οι πολίτες στις επόμενες εκλογές", τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου