Γιάννης Μπουρνούς: Να παραταθούν οι συμβάσεις Γ' κύκλου κοινωφελούς εργασίας

 


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την άμεση ανάγκη παράτασης  του Γ’ κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και της Υπηρεσίας Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Την ερώτηση συνυπέγραψε η Τομεάρχης Εργασίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Το πρόγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάιο. Σε αυτό έχουν ενταχθεί περίπου 1690 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, που καθημερινά με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης προσφέρουν, ακόμα και κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους.

Στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, το μεγαλύτερο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Ευρώπης, εργάζονται περίπου 90 ωφελούμενοι του προγράμματος. Είναι προφανές - και συνάμα απευκταίο - ότι ενδεχόμενη λήξη, άνευ νέας παράτασης, θα επιβαρύνει έτι περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στο ΚΥΤ.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η παράταση του Γ' κύκλου, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων και των δομών Υποδοχής σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά μας, με προσωπικό που έχει αποκτήσει ήδη, μέσω του Προγράμματος, την εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτούνται.

Με βάση τα παραπάνω, ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον κ. Χατζηδάκη να προβεί άμεσα σε κάθε ενέργεια προκειμένου να παραταθεί ο Γ΄ Κύκλος του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου