ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ:η δημοτική αρχή Μυτιλήνης και τα στηρίγματά της επέλεξαν να παίξουν για ακόμα το παιχνίδι της κυβέρνησης

 


Μετά από μία συνεδρίαση εννέα ωρών σε δυο μέρες με θέμα τη νέα δομή στη Βάστρια που σχεδιάζει η κυβέρνηση και η ΕΕ, συζήτηση που προκλήθηκε μετά από αίτημα 11 δημοτικών συμβούλων, η δημοτική αρχή Μυτιλήνης και τα στηρίγματά της επέλεξαν να παίξουν για ακόμα το παιχνίδι της κυβέρνησης ως πρόθυμοι υπερασπιστές της.

Μπορούν όσοι ψήφισαν υπέρ της νέας δομής να καμώνονται πως ακόμα τάχα δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα και πως έχουν κάθε δικαίωμα να επαναφέρουν και να επαναδιαμορφώνουν γενικόλογα ψηφίσματα αντί να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένων ζητημάτων, κανείς όμως δεν τους πιστεύει. Γνωρίζουν και οι ίδιοι πολύ καλά πως έσπευσαν να υπερασπιστούν σε όλους τους τόνους το ψευτο-δίλλημα της κυβέρνησης «Ή νέα δομή ή Καρά Τεπές», έσπευσαν να υπερασπιστούν τη δημιουργία των νέων δομών που έχουν εξαγγελθεί. Γι’ αυτό και χαιρετίστηκε από τον αρμόδιο υπουργό αμέσως για «δεύτερη φορά» η εν λόγω «απόφαση» - έγκριση των σχεδίων της κυβέρνησης.

Μπορούν επίσης αν θέλουν να συνεχίσουν να παραβλέπουν, να αποκρύπτουν και να διαστρεβλώνουν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι ξεκάθαρες:

Να κλείσει το αίσχος του Καρά Τεπέ. Καμιά δομή στα νησιά. Άμεσος απεγκλωβισμός και μεταφορά προσφύγων και μεταναστών με ασφαλείς διαδικασίες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ να μεταφερθούν οι επιτροπές ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας έτσι ώστε να αποφευχθούν τόσο οι ροές όσο και το επικίνδυνο και θανατηφόρο πέρασμα προσφύγων και μεταναστών. Όχι σε νέες φυλακές ανθρώπινων ψυχών, ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά.

Δε συναινούμε στο μόνιμο εγκλωβισμό των ανθρώπων αυτών στα νησιά μας, έναν εγκλωβισμό που έχει τη σφραγίδα της δήθεν αλληλέγγυας Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στεκόμαστε έμπρακτα και πραγματικά αλληλέγγυοι στο δράμα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών.

Θα δώσουμε τον αγώνα μας και όλες μας τις δυνάμεις για να οργανωθεί η πάλη του λαού μας σε αυτή την κατεύθυνση.

Ραντεβού στη Βάστρια λοιπόν και όπου αλλού χρειαστεί, ώστε να πάρουν απάντηση και να αποτραπούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης και της ΕΕ που θέλουν τη μετατροπή του νησιού μας σε απέραντη φυλακή - δεσμοφύλακα της Ευρώπης.

Μυτιλήνη, 12 Απριλίου 2021

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Παναγιώτης Βαλάκος

Στρατής Κόμβος

Νίκη Τσιριγώτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου