ΠΑΜΕ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ βιντεο – φωτο

 


Κατά του «Άνοιξε- κλείσε» των σχολείων και των παλινωδιών της κυβέρνησης τάχθηκαν οι ομιλητές και ομιλήτριες κατά την κινητοποίηση που έκαναν σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Σαπφούς στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Εκτενή αναφορά έγινε στην πανδημία και την «εγκληματική πολιτική» της κυβέρνησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και στα σχολεία.

Τονίστηκαν οι «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που άνοιξε τα Λύκεια με μόνο μέτρο τα self tests, που κρατά κλειστές τις υπόλοιπες βαθμίδες, με στόχο να καλύψει τις ευθύνες της για τα μέτρα που δεν έχει πάρει».

Η σημερινή κινητοποίηση στέλνει μήνυμα ότι «πρέπει να σταματήσει ένα διαρκές μορφωτικό έγκλημα», ενώ οι ομιλητές ανέπτυξαν τα αιτήματα για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, με αναγκαίες προσλήψεις και χώρους για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές, για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ και όχι των γονιών, να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών, άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των παιδιών, αντιμετώπιση των κενών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.

Επίσης απαίτησαν για άλλη μια φορά να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην εφαρμογή των μέτρων για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση και την τράπεζα θεμάτων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου