"Παντελώς αβοήθητοι οι επαγγελματίες εποχιακών μίνι μάρκετ"

 


Συνάντηση με αντιπροσωπεία επαγγελματιών εποχιακών μίνι μάρκετ είχε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Οι επιχειρηματίες αυτοί, που ως επί το πλείστον διαθέτουν εποχιακά μίνι μάρκετ σε τουριστικές περιοχές, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους στερεί τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οποιαδήποτε αποζημίωση για τις οικονομικές ζημιές που έχουν υποστεί λόγω του παρατεταμένου lockdown.

Ο λόγος γι αυτόν τον αποκλεισμό είναι ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα υπάγονται στον ίδιο Κώδικα Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) με τα υπόλοιπα μίνι μάρκετ που λειτουργούν όλο το χρόνο. Το κράτος δηλαδή αντιμετωπίζει με τα ίδια κριτήρια ένα μίνι μάρκετ που λειτουργεί πχ στην πόλη της Μυτιλήνης ή της Μύρινας με ένα μίνι μάρκετ που λειτουργεί μόνο κατά την τουριστική σεζόν σε κάποια τουριστική περιοχή (πχ Άναξο ή Σκάλα Ερεσού).

Η πραγματικότητα είναι ότι τα εποχιακά μίνι μάρκετ είδαν κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους την περασμένη περίοδο, αφού από πέρυσι μειώθηκε δραματικά η τουριστική κίνηση λόγω της πανδημίας.

Ήδη από πέρυσι ο Γιάννης Μπουρνούς έχει υποβάλει ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των εποχιακών μίνι μάρκετ χωρίς να λάβει καμία πειστική απάντηση από την κυβέρνηση. Ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε στους επαγγελματίες ότι σύντομα θα ξαναφέρει το θέμα τους στη Βουλή, ζητώντας την αποκατάσταση της εις βάρος τους αδικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου