Κινεζικός πύραυλος: ΝΟΤΑΜ για επιφυλακή και στην Ελλάδα - Τι αναφέρεται


NOTAM εξέδωσε απόψε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον κινέζικο πύραυλο, ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες, με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής. Κινέζοι αξιωματούχοι θεωρούν "εξαιρετικά μικρή" την πιθανότητα να προκληθούν ζημιές από την πτώση του.

Ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου, αφού θραύσματα θα μπορούσαν υποθετικά να συντριβούν από τον 41.5° παράλληλο βορείως του Ισημερινού, στο ύψος της Θεσσαλονίκης) έως τον 40ό παράλληλο νοτίως του Ισημερινού στο ύψος της Νέας Ζηλανδίας).

Το διάστημα επιφυλακής είναι από το Σάββατο( 21:12 βράδυ, τοπική ώρα) , μέχρι την Κυριακή 9/5 στις 12:46, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου.

Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματά του, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αναμένεται ότι θα φθάσουν έως την επιφάνεια της Γης.

Με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων, το διαστημικό αντικείμενο θα πέσει είτε σε θάλασσα είτε σε κάποια ακατοίκητη περιοχή, ενώ αν η είσοδός του στην ατμόσφαιρα γίνει νύχτα, θα είναι θεαματική.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου