ΣΥΓΚΕΝTΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την Πέμπτη 27 Μάη η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο νόμο - έκτρωμα, στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς
Θα μιλήσει η βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα
Κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου, απευθύνει το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το πρόταγμα: «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή!».

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε τη βδομάδα που πέρασε, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε στο παραπάνω πλαίσιο τη διοργάνωση ανοιχτών συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Στο νησί μας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.00, στην πλατεία Σαπφούς, όπου θα μιλήσει η βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Για την όσο πιο πλατιά διάδοση του καλέσματός του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να κάνουν «τη νύχτα μέρα», για να ενημερώσουν πλατιά τους εργαζόμενους, να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, σε όλους τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να οργανωθεί η πάλη, να προετοιμαστεί μαχητική απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που «γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Είναι ώρα μάχης, σημειώνει, «για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ».

Αναδεικνύοντας ότι τα νέα μέτρα είναι «προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ», το Κόμμα σημειώνει ότι «τα όσα περιγράφονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτεί μια ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους, με ένταση της εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, με μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας».

«Η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Κανένας μόνος του - Καμία μόνη της! Η οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες τους, η συμμετοχή στους συλλόγους σπουδαστών της μαθητείας και της κατάρτισης, στους φοιτητικούς συλλόγους, είναι τα όπλα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Απέναντι στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Ολοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, περισσότερη ζωή.

Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου