Ερώτηση από Μαρία Κομνηνάκα, για στελέχωση με προσωπικό του Παράκτιου Περιπολικού Σκάφους ΛΣ «Γεώργιος Κωτούλας»

 


Ερώτηση από Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, για Στελέχωση με μόνιμο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Παράκτιου Περιπολικού Σκάφους ΛΣ «Γεώργιος Κωτούλας» και άμεση καταβολή των οφειλών προς το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Στελέχωση με μόνιμο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Παράκτιου Περιπολικού Σκάφους ΛΣ «Γεώργιος Κωτούλας» και άμεση καταβολή των οφειλών προς το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος

 Στα τέλη Απριλίου 2021, προστέθηκε στα σκάφη του δυναμικού του Λιμεναρχείου Λέσβου που περιπολούν στη ζώνη ευθύνης του, το ΛΣ 910 σκάφος (Παράκτιο Περιπολικό Σκάφος ΛΣ «Γεώργιος Κωτούλας»). Είναι ένα από τα σκάφη, που οι δυνατότητές του ως νεότευκτο, με σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογία, προβλήθηκε ιδιαίτερα εκ μέρους της κυβέρνησης για το ρόλο που θα αναλάμβανε στον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων. 

Ωστόσο, δεν υπήρξε ταυτόχρονη μέριμνα για τη στελέχωσή του με το απαραίτητο μόνιμο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα το καθιστούσε επί της ουσίας επιχειρησιακό. 

Αυτού του μεγέθους τα σκάφη, απαιτούν για κάθε περιπολία τους δώδεκα (12) άτομα, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα αποτελεσματικής λειτουργίας τόσο στον επιχειρησιακό τομέα όσο και στον τομέα της ασφάλειας των επιβαινόντων. 

Σήμερα στο εν λόγω σκάφος υπηρετούν μόλις 14 άτομα, για την κάλυψη της επιχειρησιακής διαθεσιμότητάς του που είναι 24ωρη. Συνέπεια αυτού είναι, πολλές φορές, προκειμένου να καλυφθούν οι επιχειρησιακές απαιτήσεις, το υπάρχον προσωπικό, να χρειάζεται να δουλεύει σε συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς να του διατίθεται ο υποχρεωτικά χορηγούμενος μετά την 24ωρη βάρδια χρόνος ανάπαυσης (ρεπό). Η πρακτική αυτή ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους, με το πλήρωμα του σκάφους να προσεγγίζει τα όρια της εξάντλησης, σε συνθήκες μάλιστα αντιμετώπισης εξαιρετικά επικίνδυνων συνθηκών, που διαμορφώνει καθημερινά η προκλητική συμπεριφορά της τουρκικής ακτοφυλακής.

Πέραν αυτού, οι εκτελούμενες επιπλέον βάρδιες, μένουν σε μεγάλο μέρος τους απλήρωτες, γιατί ενώ από το νόμο προβλέπεται η πρόσθετη πληρωμή μέχρι και 96 ώρες βραδινής υπηρεσίας το μήνα, το πλήρωμα του σκάφους συγκεντρώνει πάνω από 120-130 ώρες αντίστοιχης υπηρεσίας κάθε μήνα, οι οποίες βέβαια παραμένουν απλήρωτες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για το σύνολο των στελεχών που υπηρετούν σε «πλεύσιμα» σκάφη, τα οφειλόμενα χρήματα πλην μισθοδοσίας, καταβάλλονται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Χαρακτηριστικά, η τελευταία καταβολή έγινε λίγο πριν το Πάσχα για τα οφειλόμενα μέχρι τον Ιανουάριο 2021, χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα υπόλοιπα μέχρι σήμερα. 


Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει, προκειμένου:

Να καλυφθεί με το απαιτούμενο προσωπικό η επιχειρησιακή λειτουργία του Παράκτιου Περιπολικού Σκάφους ΛΣ «Γεώργιος Κωτούλας», ώστε η χρήση του να είναι ασφαλής;

Να καλυφθούν άμεσα το σύνολο των οφειλών προς το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος;


Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου