Διαδικτυακή εκδήλωση Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 


Διαδικτυακή εκδήλωση Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ: Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης: Η Ελλάδα στο Σταυροδρόμι των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών

 Σας καλούμε την Πέμπτη 1 Ιουλίου, στις 19:30 στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουμε με θέμα: «Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης: Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».

Σκοπός της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση όλων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα και το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης που συζητείται αυτή την περίοδο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η εξαγωγή προτάσεων για τις πολιτικές που μπορούν να υιοθετηθούν στη χώρα μας και στην ΕΕ.

Η εκδήλωση αυτή είναι εξαιρετικά επίκαιρη, καθώς αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο: «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» με την κριτική σε αυτό να επικεντρώνεται στη εμφανή διάθεση αυστηροποίησης της σχετικής νομοθεσίας από την κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το βασικό δόγμα πολιτικής που θέλει την Ελλάδα να πρέπει να είναι μη ελκυστική χώρα για πρόσφυγες, με την προτεινόμενη πλήρη κατάργηση της κατηγορίας αδειών διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ είναι εμφανής η διάθεση για την επιβολή του μέτρου της απέλασης και της παρατεταμένης κράτησης, που έχει οδηγήσει τη χώρα στο στόχαστρο πολλών διεθνών οργανισμών και στο παρελθόν.

Την ίδια ώρα δυστυχώς πληθαίνουν οι καταγγελίες οργανισμών, όπως η πρόσφατη της Διεθνούς Αμνηστίας, που αποκαλύπτουν ότι οι ελληνικές συνοριακές δυνάμεις κρατούν βίαια και παράνομα ομάδες προσφύγων και μεταναστών/ριών, προτού τους/τις επαναπροωθήσουν με συνοπτικές διαδικασίες στην Τουρκία, κατά παραβίαση των υποχρεώσεών τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε. και το διεθνές δίκαιο.

Ομιλητές είναι οι:

Ντανιέλ Λέντε Αμπαλ, Βουλευτής Βάδης-Βυρτεμβέργης, Αναπ. Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενσωμάτωσης

Μοχαμμαντί Ναγιέμ, Διερμηνέας

Μελίνα Σπαθάρη, Υπεύθυνη Συνηγορίας Ευάλωτων Ομάδων, Advocacy Manager, Terre des hommes Hellas

Λίλιαν Tσουρδή, Επίκουρη Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Δικαίου, Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ

Έρικ Μάρκουαρντ, Ευρωβουλευτής Greens-EFA

Συντονιστής της εκδήλωσης, είναι ο Μιχάλης Μπάκας, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ και Συντονιστής Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω facebook Live στη σελίδα των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ @Oikologoi.Prasinoi, καθώς και μέσω ZOOM με Meeting ID 850 8353 4882

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου