Περιοδεία σε Λουτρά και συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας

Κλιμάκιο στελεχών της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα συνοδευόμενη από τον Στρατή Κόμβο, γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης, περιόδευσε σήμερα, Δευτέρα, 7Ιούνη, στην Κοινότητα των Λουτρών. Καλούσαν τους Λουτραγώτες να  συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση 10 Ιούνη στην πλατεία Σαπφούς, για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο και βάζει φρένο στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον κ. Βασίλη Μαμώλη, πρόεδρο της κοινότητας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην καταστροφή του ελαιόκαρπου στην περιοχή των Λουτρών, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας της ελιάς. «Άλλη μια χρονιά χαμένη για τους ελαιοπαραγωγούς. Είναι η δεύτερη κατά σειρά» τόνισε ο πρόεδρος και ο ΕΛΓΑ δεν δέχεται να αποζημιώσει τους αγρότες.  

Η βουλευτής τόνισε ότι θα φέρει το θέμα στη βουλή, θα ζητήσει την αποζημίωση όλων των ελαιοπαραγωγών στο 100% από τον ΕΛΓΑ και για κάθε αιτία που μπορεί να πλήξει την παραγωγή και επίσης ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις πραγματικές, σημερινές ανάγκες των αγροτών. Αλλά, όπως ανάφερε στη συνέχεια, οι αγρότες πρέπει να διεκδικήσουν  τα αιτήματά τους οργανωμένα, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου