Ο Γιάννης Μπουρνούς στο Κέντρο ΑμεΑ Κυψέλη


Το Κέντρο ΑμεΑ Κυψέλη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Ο Γιάννης Μπουρνούς ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Βάνα Αλατερού, για το ιστορικό, τη σημερινή κατάσταση και τις δραστηριότητες του Κέντρου, ενώ οι εργαζόμενοι στο Κέντρο παρουσίασαν ο καθένας την εμπειρία του στον τομέα που ειδικεύονται (ψυχολογική στήριξη, φυσιοθεραπεία, γυμναστική, λογοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα κ.α.).

 Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου και γνωριμία με τους ωφελούμενους του Κέντρου, ανήλικους και ενήλικες.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

"Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να μπει στον 21ο αιώνα σε ό,τι αφορά την κρατική στρατηγική και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες με αναπηρίες. Στόχος μας είναι μια κοινωνία ισότιμης πρόσβασης, ίσων δικαιωμάτων και ομαλής ένταξης όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως της αναπηρίας τους. 

Δυστυχώς, απέχουμε πολύ από αυτόν το στόχο, παρά το σημαντικό έργο που άφησε στον τομέα αυτό η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ένα παράδειγμα μόνο: Η Λέσβος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δεν διαθέτει ούτε ένα Κέντρο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Εν έτει 2021, οι γονείς ανθρώπων με αναπηρίες αγωνιούν τι θα συμβεί στα παιδιά τους, όταν αυτοί φύγουν από τη ζωή. Για να μην αναφερθούμε στις συνθήκες διαβίωσης πολλών ΑμεΑ, των οποίων οι γονείς ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Μπαίνοντας στην Κυψέλη, παίρνεις μια βαθιά ανάσα αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας. Πρόκειται για ένα υποδειγματικό Κέντρο για τα δεδομένα της χώρας μας, με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και κυρίως εξαιρετικούς ανθρώπους, όπου, παρά τις δυσκολίες, επιτελείται  πολυδιάστατο έργο και παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ωφελούμενους.   

Στην Κυψέλη γνώρισα ανθρώπους, μέλη του ΔΣ, εργαζόμενους και ωφελούμενους, που η επαφή μαζί τους σε κάνει πλουσιότερο. Ακούσαμε με προσοχή τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Γίναμε μάρτυρες και των ταλέντων και δεξιοτήτων τους. Φεύγοντας, δεσμευτήκαμε, ότι θα είμαστε στο πλάι τους με παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου. Και αυτό ακριβώς θα πράξουμε".

1/7/21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου