Ο Γιάννης Μπουρνούς σε Αμπελικό, Ακράσι και Νεοχώρι

 Τις κοινότητες Αμπελικού, Ακρασίου και Νεοχωρίου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Κόμματος.

Ο Γιάννης Μπουρνούς συνάντησε την Πρόεδρο του Ακρασίου, Πέμελα Καρπέλη, τον Πρόεδρο του Νεοχωρίου, Κώστα Αθανασέλλη καθώς και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελικού, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα των χωριών και τα αναγκαία έργα που έχει ως προτεραιότητα η κάθε κοινότητα.

"Ο Δήμος Μυτιλήνης έχει εγκαταλείψει τα ορεινά χωριά της περιοχής Πλωμαρίου και η Δημοτική Αρχή δείχνει προκλητική αδιαφορία στις εκκλήσεις των χωριανών για την επίλυση μικρών και μεγαλύτερων προβλημάτων. Την ίδια αδιαφορία δείχνει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έναντι των ελαιοκαλλιεργητών, που παραμένουν αβοήθητοι, χωρίς αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν στην παραγωγή τους. Οι νέοι φεύγουν και οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι αναρωτιούνται ποιό θα είναι το μέλλον των κοινοτήτων τους.

Στα πανέμορφα ορεινά χωριού της περιοχής του Πλωμαρίου, όπως και σε κάθε χωριό μας, δεν αξίζει ούτε η περιφρόνηση, ούτε η εγκατάλειψη. Ο τόπος χρειάζεται αυτοδιοικητικές Αρχές και κυβέρνηση με σχέδιο και στρατηγική για να ξαναγίνουν τα χωριά μας ελκυστικά: Να αποκτήσουν δρόμους της προκοπής, να μην κινδυνεύουν να καούν από τα άκοπα αγριόχορτα, να αποκτήσουν σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, να αναδειχθεί η πολιτιστική τους κληρονομιά (όπως το Μουσείο Ελιάς στο Νεοχώρι που δεν έχει γίνει ακόμα πράξη), αλλά και να ενισχύονται οι παλιοί και νέοι αγρότες τους, ώστε να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους", δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου