Ο Γιάννης Μπουρνούς στο Μεσότοπο: Να ενισχυθεί άμεσα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός

 


Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου επισκέφθηκε  ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος, αποτελούμενο από την Αναπληρώτρια Συντονίστρια, Αναστασία Δαούση, τον υπεύθυνο του Αγροτικού Τμήματος, Στρατή Νικολάου και την περιφερειακή σύμβουλο, Μαρία Νικολάρα.

Ο Γιάννης Μπουρνούς έκανε αυτοψία στις κατεστραμμένες από την πρόσφατη πυρκαγιά αποθήκες του Συνεταιρισμού, συνοδευόμενος από τα μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις συλλογής γάλακτος, παρασκευής τυριού, αλλά και στις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής του τυποποιημένου παγωτού Μεσοτόπου.

Ακολούθησε συζήτηση στα γραφεία του χωριού, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού, καθώς και εκπρόσωποι του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών.

Ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

"Η καταστροφή της αποθήκης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου είναι καίριο πλήγμα στην αγροτική οικονομία της Δυτικής Λέσβου και του νησιού μας γενικότερα. Δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή κωλυσιεργία από τα αρμόδια υπουργεία. Πρέπει να ενεργοποιήσουν άμεσα όλα τα πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει κι αυτή, έστω και επικουρικά, να συνεισφέρει στην αποκατάσταση της καταστροφής.

Καλώ τους άλλους δύο Βουλευτές του Νομού μας, να βάλουμε προσωρινά στην άκρη τις πολιτικές μας διαφορές και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για την παροχή ρευστότητας και ενισχύσεων στον Συνεταιρισμό, ώστε να προφυλαχθούν οι 170 παραγωγοί-μέλη του από δυσβάσταχτες ζημιές και να ξαναχτιστεί το συντομότερο δυνατό η αποθήκη, να ξαναβρεθεί ο Συνεταιρισμός άμεσα σε πλήρη λειτουργία. 

Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με αρμόδιους στην Αθήνα, σε αυτή την κατεύθυνση και τις προσεχείς μέρες προχωράμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το θέμα.

Θέλω, όμως, να στείλω κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας: Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού λειτουργούν όπως πριν! Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, πέρα από το μεγάλο κύμα ηθικής στήριξης στον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, να τον ενισχύσουν και στην πράξη, αγοράζοντας τα εξαιρετικά προϊόντα του. Να βρεθούν, για παράδειγμα, τα εξαιρετικά παγωτά Μεσοτόπου σε κάθε σπίτι, σε κάθε καφετέρια! Να βοηθήσουμε τους Μεσοτοπίτες, αυτούς τους τόσο προκομένους και δημιουργικούς ανθρώπους, να βγούνε σύντομα από αυτή τη δοκιμασία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου