Πανελλαδική διάκριση για το ΘΗΤΑ της Θερμής

 


Πανελλαδική διάκριση για το ΘΗΤΑ της Θερμής 

Το τεύχος της  σχολική εφημερίδα τιμήθηκε

 Με  Ειδικό Βραβείο για την Ανάδειξη  της Τοπικής Ιστορίας 

# Το φθινόπωρο που μας πέρασε η σχολική μας μονάδα  μαζί με το Δημοτικό σχολείο   Κάτω Τρίτους αποφασίσαμε  να φτιάξουμε ένα αφιερωματικό τεύχος του «Θήτα της Θερμής» για το 1821 στη Λέσβο- μια σχετικά άγνωστη περίοδο της τοπικής μας ιστορίας. 

……………………………………

# Ριχτήκαμε στη δουλειά 6 εκπαιδευτικοί και 24 μαθητές και καταφέραμε στο τέλος του Δεκεμβρίου να εκδώσουμε ένα τεύχος 24 σελίδων  και μαζί ένα ημερολόγιο γραφείου με τίτλο «Στιγμές του 1821 στη Λέσβο».

…………………………………..

# Πριν λίγες μέρες ήρθε η πρώτη επιβράβευση των κόπων μας. Βραβευτήκαμε  με «Ειδικό Βραβείο για την Ανάδειξης της Τοπικής Ιστορίας» στον Πανελλήνιο  Μαθητικό Διαγωνισμό  Σχολικής Εφημερίδας «1821- 2021: Αγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης». Η κριτική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την απονομή επειδή έκρινε     (όπως μας είπαν στο τηλέφωνο) ότι η δουλειά μας ήταν  «ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ!». 

…………………………………………………..

# Συγχαίρουμε τους μαθητές μας, που κατάφεραν να κατακτήσουν άλλη μια πανελλαδική διάκριση, όπως και τους εκπαιδευτικούς που τους καθοδήγησαν. Το  βραβείο θα μας απονεμηθεί  στις  αρχές Σεπτεμβρίου 2021 με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.  Ανάμεσα στα θέματα της εφημερίδας είναι και τα παρακάτω: 

Ι. Θεοφιλόπουλος: Ο πηδαλιούχος, που οδήγησε το πυρπολικό στην ναυμαχία της Ερεσού.  

Ν.  Χ#τριανταφύλλου : Ο  Λημνιός καπετάνιος, που έδωσε  το καράβι του  για να γίνει το πυρπολικό, που ανατίναξε την τουρκική ναυαρχίδα στην Ερεσό. Τα δυο πρώτα πυρπολικά κάηκαν και κανένας Υδραίος καπετάνιος δεν παραχωρούσε άλλο καΐκι. 

Γιατί δεν επαναστάτησε η Λέσβος το 1821

Η τουρκοκρατούμενη Αιολίδα μέσα από κείμενα  4 λογοτεχνών  (Φ.Κόντογλου, Μ. Κουντουρά  , Στρ. Μυριβήλη  και Α.Πανσέληνου )

  Η μυστική συνάντηση του Κανάρη με τον  καπεταν Πούλια  στο Πλωμάρι 

Χασάν πασάς Τζετζάερλη:  Ο καπουδάν πασάς με το λιοντάρι 

Το μεγάλο Τζουλούσι και ο Ναζίρης της Λέσβου Κουλαξίζ Αγάς

Πανωραία Χατζηκώστα:  Η δραματική ιστορία της … Ψωροκώσταινας

Πώς γυρίστηκαν οι «Σουλιώτες»   στα βουνά της Δυτικής  Λέσβου

Μουσείο Θεόφιλου : Μια πινακοθήκη  για τους ήρωες του ‘21 

Πώς γυρίστηκαν οι «Σουλιώτες»   στα βουνά της Δυτικής  Λέσβου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου