Παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» στα Πλαίσια του Φεστιβάλ «Ανθρώπων Τέχνη...», του 1ου Φεστιβάλ Τέχνης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού .


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην παράσταση “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”, την Παρασκευή 6 Αυγούστου στο Πάνω Κάστρο Μυτιλήνης στις εννιά το βράδυ, με δωρεάν είσοδο. Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνονται για την Λέσβο οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου “ΑΝΘΡΩΠΩΝ….ΤΕΧΝΗ”.

Η Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε: 

“Η συμμετοχή των συμπατριωτών μας στις έως τώρα εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου “Ανθρώπων...Τέχνη ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Απέδειξαν τόσο οι κάτοικοι της Λέσβου, όσο και όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ότι εκτιμούν την ποιότητα και την αγωγή της ψυχής που μπορεί να προσφέρει η Τέχνη, σε αυτή την πανθομολογουμένως στείρα οραμάτων και αξιών εποχή. 

Η παράσταση “Θεόφιλος” είναι μια επιτυχημένη παράσταση υψηλών προδιαγραφών, που καταφέρνει μέσα από το εμπνευσμένο σενάριο του Θανάση Σκρουμπέλου, την λιτή σκηνοθεσία του Νίκου Βερλέκη και την εκπληκτική ερμηνεία του συμπατριώτη μας Θοδωρή Προκοπίου, να μας κάνει κοινωνούς όχι μόνον της ζωής και της προσωπικότητας του Θεόφιλου αλλά και της αληθινής ιστορίας της εποχής. Της ιστορίας που δεν διδάσκεται δυστυχώς στα σχολειά μας, αλλά που πρέπει όλοι να ξέρουμε, μήπως και καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα επαναλαμβανόμενα λάθη και κουσούρια, τόσο των κατά καιρούς πολιτικών ηγετών μας, όσο και ημών των πολιτών.

Η είσοδος όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ μας είναι δωρεάν και επομένως όλοι μπορούμε και να απολαύσουμε μια ποιοτική θεατρική παράσταση αλλά και να μάθουμε.”«ΘΕΟΦΙΛΟΣ»

του Θανάση Σκρουμπέλου 

με τον Θοδωρή Προκοπίου

σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη 


Ο "Θεόφιλος" επιστρέφει και σήμερα, "πάντα θα επιστρέφει...."!!


Λίγα λόγια για το έργο: 

Παρακολουθούμε τα βήματα του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι το Βόλο.... το Πήλιο … να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του…! 

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά..... η απόρριψη.... ο χλευασμός... η φτώχεια... είναι η καθημερινότητα του.

Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση.... η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα.!!


Συντελεστές

Σκηνοθεσία 

Νίκος Βερλέκης 

Σκηνικά – Κοστούμια 

Ανθή Σοφοκλέους

Μουσική επιμέλεια

Δημήτρης Κοντογιάννης

Φωτισμοί - Φωτογραφίες

Τσβετομίρ Τσάνκοβ

Official Trailer : Μαρίνα Λεοντάρη , Γιάννης Σαρηγιάννης

Ερμηνεύει ο Θοδωρής Προκοπίου

                                                             Διάρκεια παράστασης

                                                              60 ‘ (χωρίς διάλειμμα)

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

Περιφερειάρχης Βορείου ΑιγαίουΑΝΤΩΝΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού

Περιφέρειας  Βορείου  ΑιγαίουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου