ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 4-9 Μ.Μ.


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ   22   ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ  2021,  4 – 9  μ.μ.  ΣΤΗΝ  ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΛΟΥΤΡΩΝ.


Τα έμπειρα στελέχη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, τηρούν όλα τα μέτρα, για την προστασία της υγείας των Εθελοντών.  Η χρήση μάσκας, είναι αναγκαία για όλους. Εξέταση Αιματοκρίτη θα γίνεται την ίδια μέρα στον χώρο της Αιμοδοσίας, σε όσους χρειάζεται.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ:

    Α) Όσοι προσφέρουμε αίμα μόνο για συγγενείς ή φίλους δεν έχουμε αργότερα δικαίωμα να το ζητήσουμε για μας ή το περιβάλλον μας, ενώ αν ανήκουμε σε ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ μπορούμε να το ζητήσουμε. Αχρείαστο να είναι, αλλά επειδή δυστυχώς συμβαίνει να χρειάζεται, ας προνοήσουμε. Ας προσφέρουμε στο συγγενή, στο φίλο, στο συνάνθρωπο ζωή και ελπίδα.

 Β) Όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί. Επομένως στα ψυγεία του Νοσοκομείου πρέπει πάντα να υπάρχουν ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη.


Γ) ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΕΛΕΓΧΟΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: 

- ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΜΑΔΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

-ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΣ 

-ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (ΑΘΗΝΑ)

 -ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

 (ΣΙΔΗΡΟΣ,ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ) ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ


Γ) Οι Εθελοντές Αιμοδότες δικαιούνται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σχετικές με την αιμοδοσία, ώστε να προστατεύεται η υγεία τους. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρώνονται θα δίνονται από 3 διαθέτες, ύστερα από τηλεφωνική εντολή του ίδιου του Εθελοντή Αιμοδότη, βάσει γραπτού Κανονισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου