Τρίτη δόση εμβολίου: Με ποιο σκεύασμα θα γίνει, ποιοι δεν χρειάζεται να την κάνουν


Στο ζήτημα της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ποιο εμβόλιο θα χορηγείται στην τρίτη δόση και γιατί.

Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιο σκεύασμα θα χρησιμοποιηθεί

Όπως ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου, το εμβόλιο της Pfizer θα χορηγείται κατά κύριο λόγο στην τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, στην παρούσα φάση.

Εξήγησε ότι τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer, ενώ:

-Όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν την τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο

-Όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, “είμαστε σε αναμονή των συστάσεων” ωστόσο υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να κάνουν το ίδιο ή να προχωρήσουν με mRNA εμβόλιο, όπως ανέφερε.

Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιοι δεν χρειάζεται να την κάνουν

Η Μαρία Θεοδωρίδου διευκρίνισε ότι άτομα που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και έχουν κάνει στη συνέχεια μία ή ακόμη και δύο δόσεις εμβολίου, θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένα και δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου.

Επανέλαβε σε αυτό το σημείο, ότι η σύσταση χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου, είναι μετά την παρέλευση έξι μηνών από τη μία (αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο) ή από τις δύο δόσεις.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός όσον αφορά στο πότε μπορεί να γίνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και κάποιο άλλο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της γρίπης. Ευχήθηκε να μην είναι πρώιμη η εμφάνιση της γρίπης ή σοβαρότερη, και συνέστησε τήρηση των μέτρων προστασίας.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου