Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά η κατασκευή του Κολυμβητηρίου


Σήμερα, Δευτέρα 30-8-2021, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης κατασκευαστικής Εταιρείας «ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» τη σύμβαση κατασκευής του θεματικού έργου στην περιοχή Θέρμα, συμβατικού προϋπολογισμού 2.730.348,38 € (εκτιμώμενη δαπάνη σύμφωνα με τη μελέτη 4.999.911,79 €). Η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών καθορίζεται, σύμφωνα με το Νόμο, σε 24 (είκοσι τέσσερεις) μήνες από σήμερα.

Το Ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο θα διαθέτει δύο κολυμβητικές δεξαμενές (κύρια και παιδική), κερκίδες χωρητικότητας 798 θεατών, κυλικείο, χώρο εκδηλώσεων και στάθμευσης, χώρους υγιεινής (WC) για το κοινό και για ΑΜΕΑ, διοικητικής υποστήριξης αλλά και χώρους εξυπηρέτησης των αθλούμενων, των προπονητών και διαιτητών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε: «Είναι ένα έργο απαραίτητο και πολύ σημαντικό για το νησί μας, αφού θα αποτελέσει τον πνεύμονα ανάπτυξης των αθλημάτων του υγρού στίβου. Το όνειρο των αθλητών του υγρού στίβου παίρνει σάρκα και οστά».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, επεσήμανε ότι «αρχίζει εντός των ημερών η υλοποίηση του υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου στα Θέρμα, που από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή χωροθετήθηκε και έλαβε χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αδειοδότηση από το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο. Όλες, όμως, οι υπόλοιπες μελέτες, με βάση την έγκριση του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκαν επί της σημερινής Δημοτικής Αρχής και ήταν προϊόν αγαστής συνεργασίας μηχανικών που υπηρετούν σήμερα και στους 2 Δήμους του νησιού μας (Αν. Παπαχριστοφόρου ως επικεφαλής, Μ. Καλδή, Ε. Μανωλακέλλη, Ν. Αποστολέλλη, Κ. Τζιτζίνα, Ερ. Σέντα, Γ. Τακτικό, Α. Γιαννακού, Ε. Αξιώτη)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου