Διακρίσεις για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής

 


Με εικαστικά τους έργα για το 1821 

# Εφτά μαθητές μας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού 

………………………………………… 

- Οι δημιουργίες τους είναι ανάμεσα στις 100,

που διακρίθηκαν (πανελλαδικά) και θα εντεθούν 

προσεχώς στο χώρο του Ιδρύματος 

……………………………………………

# Εφτά μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής (είναι ανάμεσα στους 100 πανελλαδικά), που τα έργα τους διακρίθηκαν στον εικαστικό διαγωνισμό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου». Τα περισσότερα έργα έγιναν με  τη μέθοδο του κολλάζ και  επιζωγραφίστηκαν στη συνέχεια. 

……………………………………………..

# Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων όλης της χώρας, που αποτύπωσαν σε έργα τους την ιστορία της περιοχής, τους (με τους πρωταγωνιστές της) , μέσα από τα τοπωνύμια (με το όνομά τους) ή μέσα από τα μνημεία, (που έχουν στηθεί προς τιμή τους). 

……………………………………………..

# Οι μαθητές που ξεχώρισαν ήταν : Μιχαέλα Καραδημητράκη - ΣΤ΄ Δημοτικού, Μυρσίνη Καραδημητράκη - ΣΤ΄ Δημοτικού, -Ε΄ Δημοτικού, Χρήστος Λημνιός- Ε ΄ Δημοτικού , Δ. Καραχαρίσης- Ε΄ Δημοτικού, Γιώτα Γιαννάκα- Ε΄ Δημοτικού Άγγελος Τζαννής- Δ΄ Δημοτικού και Κυριάκος Κύρου-Δ΄Δημοτικού. Μάλιστα το έργο του Άγγελου Τζαννή απέσπασε το γ΄ βραβείο στην κατηγορία 6-10 χρονών.

………………………………………………….

# Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τις επιτυχίες τους και τους ευχόμαστε και άλλες τέτοιες στο μέλλον. Τα 100 έργα που επιλέχτηκαν θα εκτεθούν το προσεχές διάστημα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

 ΛΕΖΑΝΤΕΣ

# Το οθωμανικό ναυπηγείο στη θέση του σημερινού Δημοτικού κήπου της Μυτιλήνης. Η λειτουργία του εμπόδισε την εκδήλωση επαναστατικών ενεργειών στο νησί το1821.


# Η ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας στην Ερεσό με τις φωτογραφίες των πρωταγωνιστών του Δ.Παπανικολή και του θρυλικού Καραβόγιαννου 


# Όταν τούρκεψε η Μυτιλήνη .  Αφόρμηση από ομότιτλο διήγημα του Φ. Κόντογλου και τον οδοδείκτη  «Πλατεία Μαρτύρων»  μπροστά στο ΙΚΑ  Μυτιλήνης )..


# Το Καστρέλι της Μυτιλήνης - τόπος βασανιστηρίων επί Τουρκοκρατίας -  με το άγαλμα της Ελευθερίας που αναγέρθηκε στη θέση του..


# Η καταστροφή του Αϊβαλιού την επαύριο της  ανατίναξης της τουρκικής ναυαρχίδας στην Ερεσό


# Η ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας στην Ερεσό


# Το μεγάλο Τζουλούσι (η σφαγή Χριστιανών κατοίκων της Μυτιλήνης από Μουσουλμάνους ) το 1821 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου