Θεοδωρίδου: Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με του κορονοϊού


Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να γίνει ακόμη και την ίδια ημέρα με του κορονοϊού είπε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε παράλληλα πως το ότι η γρίπη δεν μας επισκέφθηκε πέρυσι δεν σημαίνει ότι δεν θα μας επισκεφθεί φέτος, προσθέτοντας πως ο ιός της γρίπης είναι ένας ιός που δεν πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Το κύριο μήνυμά της ήταν να εμβολιαστούν για τη γρίπη όσοι πρέπει να το κάνουν και να μην θεωρούν κάποιοι ότι κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης προστατεύονται από τον κορονοϊό ή το αντίστροφο.


Η κυρία Θεοδωρίδου είπε ακόμη ότι ευτυχώς πέρυσι είχαμε ιδιαίτερα χαμηλή επίπτωση της γρίπης και εξήγησε ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία για την αλληλεπίδραση της με τον κορονοϊό.


“Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πως μπορεί η μια λοίμωξη να επηρεάσει την άλλη”, τόνισε χαραχτηριστικά, προσθέτοντας ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν τετραδύναμα εμβόλια μιας δόσης κατά της γρίπης.


Επίσης, σημείωσε ότι το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει ακόμη και την ίδια ημέρα με άλλα εμβόλια, καθώς δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός του αντιγριπικού εμβολιασμού με τον εμβολιασμό με άλλά εμβόλια.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου