Ο Γιάννης Μπουρνούς στα Ελευθέρια της Λήμνου

 


Στη Λήμνο βρέθηκε στις 8-9 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν.Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή την 109η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από την οθωμανική κυριαρχία.

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μπουρνούς πήρε μέρος στη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας και στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της Μύρινας.

Σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 109η επέτειο της απελευθέρωσης της Λήμνου, ο Γιάννης Μπουρνούς ανέφερε: 

"Μέρα χαράς για την πατρίδα και ιδιαίτερα για τη Λήμνο μας, αλλά και μέρα υπενθύμισης για το πόσο πολύτιμο αγαθό είναι η ελευθερία και πόσοι άνθρωποι θυσιάστηκαν για να την ανακτήσουν.

Υπερασπιζόμαστε την ανάγκη για ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο απέναντι στον αναθεωρητισμό και τη στρατηγική των συνεχών προκλήσεων της κυβέρνησης Ερντογάν και επιμένουμε στην ανάγκη για προσφυγή στη Χάγη με αντικείμενο τις θαλάσσιες ζώνες και την ΑΟΖ, για την επίλυση των διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας και όχι μέσω της "διπλωματίας των κανονιοφόρων" που επιδιώκει η τουρκική κυβέρνηση".

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Γιάννης Μπουρνούς πήρε μέρος σε συνάντηση φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εκπροσώπων κοινοτήτων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παριστάμενους για τα προβλήματα του νησιού, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, αλλά και να παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας από την οικονομική κρίση και την κατακόρυφη άνοδο του κόστους όλων σχεδόν των βασικών αγαθών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τη σημερινή παντελή απαξίωση αυτού του τόσο σημαντικού μέτρου από την κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και σε ζητήματα όπως το ακτοπλοϊκό και εν γένει το υψηλό κόστος μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς τη Λήμνο.  

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μπουρνούς παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λήμνου και στη συνέχεια, πριν αναχωρήσει, επισκέφθηκε το οινοποιείο Χατζηγεωργίου και τις εγκαταστάσεις της Οικογένειας Ποριάζη, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού μας.


Βίντεο για ελεύθερη αναπαραγωγή με αναφορά στην  πηγή (FM100 Λήμνου): https://www.youtube.com/watch?v=aiO-CPjICkY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου