Τρίτη δόση: Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού την Παρασκευή


Διευκρινίσεις σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως ανέφερε, δικαιούχοι για την αναμνηστική δόση είναι 2.100.000 πολίτες, έχουν ήδη εμβολιαστεί 660.000 και έχουν κλείσει ραντεβού περισσότεροι από 400.000.

Οι δικαιούχοι της αναμνηστικής, τρίτης δόσης είναι οι εξής:

-Οι πολίτες 18 ετών και άνω που έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και AstraZeneca θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση έξι μήνες έπειτα από την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αναμνηστική δόση γίνεται με εμβόλια Pfizer ή Moderna (μισή δόση) και η πλατφόρμα, μετά την τελευταία σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού θα ανοίγει στους 5,5 μήνες.

Από την Παρασκευή το βράδυ, η πλατφόρμα θα ανοίγει στους 5,5 μήνες, ώστε να μπορούν οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού για την αναμνηστική δόση, όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

-Όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους. Η αναμνηστική δόση θα μπορεί να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer ή Moderna (μισή δόση) και της Johnson & Johnson.

-Σε ό,τι αφορά στους ανοσοκατεσταλμένους, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Οι οδηγίες έχουν ήδη αναρτηθεί στο emvolio.gov.gr, όπως διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου